Скандални записи: Тръмп иска манипулиране на вота

10:54, 04 яну 21 / Свят 25 2474 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Новоизбраният вицепрезидент на САЩ Камала Харис обвини американския президент Доналд Тръмп в злоупотреба с власт, след като се появи запис от разговора му с държавния секретар на щата Джорджия, по време на който американският лидер е поискал преброяване на гласовете в негова полза.

"Чували ли сте всички за този записан разговор? Разбира се, това беше гласът на отчаянието... Това беше явна и дръзка злоупотреба с власт от страна на президента на САЩ", каза Харис по време на митинг в Джорджия, цитирана от БГНЕС.

Доналд Тръмп е най-харесваният мъж в САЩ

По-рано вестник „Вашингтон Пост” съобщи, че разполага със запис на разговор между Тръмп и държавния секретар на Джорджия Брад Рафенспергер. Според вестника американският лидер е поискал от държавния секретар да преброи гласовете в негова полза. Той е заявил, че иска да се „намерят“ 11 780 гласа в негова полза. Според стенограмата на разговора Тръмп е редувал ласкателства и остри критики спрямо Рафенспергер.

Гласовете в Джорджия бяха преброени общо три пъти и всеки път резултатът беше в полза на демократа Джо Байдън, който победи Тръмп в този щат с малка разлика.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама