Сменяйте маските по-често в студеното време

19:15, 04 яну 21 25 2517 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

При мразовито време трябва да сменяте маските по-често от обикновено и на всеки 30 минути трябва да оставяте лицето си да диша, за да се избегнат кожни проблеми. Носенето на маска на открито е необходимо само когато сте сред много хора, в други случаи можете да дишате свеж въздух, съветват лекари пред РИА Новости.

Носенето на маска в студено време има вредно въздействие върху състоянието на кожата, тъй като създава „парников ефект”, появява се известна кондензация поради разликата в дишането и температурата на външния въздух. Но тъй като в настоящата реалност е невъзможно да откажете маската, трябва да обърнете повече внимание на кожата си, обясни Николай Арсентиев от университета „Сеченов”, цитиран от БГНЕС. 

Ако възникнат проблеми, по-добре е да се консултирате със специалист дерматолог, който ще ви посъветва за правилните средства. Не се препоръчва да купувате самостоятелно кремове или лосиони в аптеките, тъй като само лекар може да определи причините за кожните ви проблеми и да избере необходимите продукти за грижа. 

Преди да сложите маската, можете да нанесете лек крем, но той трябва да бъде съобразен с типа на кожата ви. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама