Тервел Пулев: Не мога да кажа, че Джошуа е джентълмен

14:35, 04 яну 21 / Спорт 25 2575 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Няколко седмици след мача за титлите в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO), Международната боксова федерация (IBF) и Международната боксова организация (IBO) между шампиона Антъни Джошуа и претендента Кубрат Пулев, братът на българина - интерконтиненталния шампион на Световната боксова асоциация (WBA) в полутежка категория Тервел Пулев, заяви че отношението на промоутърите на британеца не е било коректно. Той разказа пред bTV, че е станал свидетел на обиди към Кобрата.

Джошуа нокаутира Пулев в деветия рунд

Българският боксьор загуби срещата, след както беше нокаутиран в 9-ия рунд. Преди нея той и Джошуа си размениха остри думи на кантара. Появи се проблем и с акредитираните български журналисти, които до последно не знаеха дали ще могат да присъстват в залата.

"Минах през сериозни емоции, защото аз съм човек, който видя всичко на живо, а не каквото компанията, която промотира Джошуа, показва на всички по света. Видах обиди, които той отправи към Кубрат - на кантара, на пресконференцията, цялостното отношение, екипът на "Мачруум" как се държеше с нас, условията, които ни предоставиха. Не са джентълмени. Видях неща, които вие не сте видели. Не мога да кажа на Джошуа "джентълмен" в никакъв случай", заяви Тервел.

Той разкри, че се е сблъскал с разнородни коментари за представянето на Кобрата. Тервел е категоричен, че по-голяма част от негативните са с автори хора, които никога не са се боксирали. Те няма как да засегнат двамата братя.

Първите думи на Кубрат: Подготовката ни куцаше

"Аз чета и английски издания и форуми за бокс. Там също голяма част от неразбиращите говорят през главата си. Всеки е на някакво негово мнение, всеки си има своя теория, което е нормално. Ако видим разбиращите хора, специалистите, които са били боксьори, много по-адекватно коментират, много по-умерено. Няма как да ме ядосат тези неща, защото виждам, прочитам, чувам, влиза от едното ухо и излиза през другото. За мен това са несериозни неща. Мога да обърна внимание на човек, който разбира от бокс, аргументирано и градивно говори. Получих както позитивите, така и негативите покрай този мач. Аз съм брат на Кубрат и го подкрепям винаги, неотлъчно във всяко едно нещо, което прави. Имаше псувни на английски, на турски, на руски, включително и на български. Това няма как да ми повлияе. Получих и позитивите. Чувствам се гузен, защото взимам слава на гърба на Кубрат. Истината е, че той се е трудил и той си плаща накрая", каза той.

Самият Тервел наскоро обяви, че се надява да се завърне на ринга през март 2021 г. Последният му мач беше срещу Дешон Уебстър на 14 декември 2019 г. Българинът е непобеден след 15 срещи при професионалистите.

Дългоочакваният сблъсък обаче няма да се проведе в България. "Няма как хората на спорта да не сме потърпевши от това, което се случва глобално. Опитваме се и ние да организираме нещо максимално бързо, защото не съм играл цяла година. От гледна точка на моята възраст, нямам време. И аз искам да играя. Чакаме да се организира мачът. Няма да е в България, защото има места, на които няма такива ограничения и може по-лесно да се организира. Чувам за посока Африка, но това е непотвърдено. Искам да предизвикам определени цели, а не боксьори. Целта е да вляза по-напред в ранглистата и след няколко мача да играя за титла", заяви Тервел.

Треньорът на Джошуа: Мачът с Пулев бил лесен?! На коя планета живеят тези хора?!

Коледните и новогодишните празници той прекара заедно със семейството си - съпругата си Дияна и двете си деца - Калоян и Аспарух. Четиримата се качиха на един от зимните ни курорти, за да карат ски и шейни и да се забавляват заедно. "Мога да кажа, че се отпускам и се лигавя с моите деца. Строг баща съм, но не ми се налага много-много да влизам в тази роля. Повече жена ми се разпорежда и когато вече тя не може, аз казвам една дума и нещата приключват. Моите деца не са в концлагер. Постоянно сме в настроение, смеем се. Постоянно се опитваме детето в нас да е живо", заяви Тервел.

Той не забравя и да поучава своите наследници покрай игрите. "Проблемът на нашето време е, че българската култура е под сериозен риск. Това се опитвам да им го възстановя. Постоянно им чета, постоянно им говоря. Чета неща, които в училище няма да научат, няма да им кажат", разкри Пулев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама