Изследване: Кои са най-мързеливите нации

18:20, 06 яну 21 / Любопитно 25 2839 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Световният икономически форум анализира навиците в 23 страни по света, оценявайки колко време ефективно се изразходва за платена работа, сън, неплатена работа, т.е. доброволчество, домашна работа и т.н.

Най-натоварени са китайците, които работят 315 минути на ден, което на практика е малко над 5 часа. Интересно е, че германците, които според мнозина са работохолици, са в средата на таблицата с 224 минути, а с най-малко са французите (170 минути) и италианците (149 минути), съобщи БГНЕС.

Необичайно състезание: чужденци рецитират българска поезия

След упорита работа китайците си почиват най-дълго, по-точно спят 9 часа и 20 минути. Южнокорейците трудно спят. Те са единствените в легнало положение за по-малко от 8 часа или 7,51 часа.

Скандинавците са най-ангажирани с доброволчеството или подобни неплатени работни места, което по някакъв начин не е изненадващо. Финландците прекарват 104 минути на ден в полза на квартала или по-широката общност, докато норвежците прекарват 4 минути по-малко.

Домакинската работа и пазаруването са любимото занимание на мексиканците, те отделят 202 минути за това, португалците са в средата със 176 минути, а севернокорейците дори не знаят какво са пазаруването и миенето на съдове. Само 89 минути!

Необичайно състезание: чужденци рецитират българска поезия

Що се отнася до храната и напитките, първи са французите със 133 минути, след това италианците със 127 минути и сред тях гърците със 128 минути. А испанците са със 126 минути. Не е известно как американците могат да ядат и пият общо за 63 минути, а канадците за 65 минути.

Норвежците (183 минути) и ирландците избират различни форми на релаксация с максимум 178 минути, но те не се интересуват от „гледане“ на телевизионния екран и слушане на радиопрограми. Това най-много интересува американците, които седят пред телевизора 2 часа и половина. Интересното е, че индийците правят това само час.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама