Жълт код за дъжд, сняг и поледици

07:00, 08 яну 21 25 2163 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

И днес на много места ще вали дъжд. Предупреждение за значителни количества е обявено в областите Видин, Враца, Монтана, София, София – област, Перник и Кюстендил. В западните части на Предбалкана и по проходите на Стара планина ще има условия за образуване на снежна покривка и поледици. В по-голямата част от страната вятърът ще е предимно слаб от североизток и с него ще прониква по-студен въздух. Максималните температури ще са в широки граници - от 2°-3° в северозападните до 14°-15° в крайните южни райони.

Облачно и с валежи от дъжд ще бъде и в планините. В крайните южни планински райони ще духа умерен и силен югозападен вятър и там е възможно и да прегърми. По високите и открити части в масивите от Южна България ще духа и временно бурен югозападен вятър. Максималните температури в курортите слабо ще се повишат и сняг ще вали на надморска височина над 1600-1700 метра.

В събота, след временно спиране, отново ще завали предимно дъжд, в планините и планинските райони - сняг. През нощта срещу неделя в по-голямата част от Северна България и високите полета в Западна дъждът ще преминава в сняг. В неделя застудяването ще продължи и дори на места в Южна България дъждът ще се примеси със сняг. В Западна България са възможни и поледици, а в северозападните райони ще се натрупва снежна покривка. С прекъсвания ще продължи да превалява, в понеделник - предимно дъжд, в крайните северозападни райони - сняг.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама