Самолет изчезна минута след излитане от Джакарта

16:30, 09 яну 21 / Свят 25 2472 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Пътнически самолет на нискотарифната индонезийска компания "Шривиджая еър" е изгубил контакт с диспечерите след излитане от летището в Джакарта, Индонезия, предадоха световните агенции. Боинг 737-500  е летял за Понтианак. В самолета е имало 56 души, в това число седем деца и шест души екипаж.

За последно самолетът е бил засечен над акваторията на Яванско море в района на северната част на остров Ява. От уебсайта за проследяване на полети Flightradar24.com заявиха, че машината е загубила над 3000 м височина за по-малко от минута, съобщават Би би Си, цитирани от Нова телевизия. 

41 години от най-голямата авиокатастрофа в България, останала мистерия

През последните няколко години със самолети от този модел имаше две авиокатастрофи.

Няма чуждестранни граждани на борда 

Няма чуждестранни граждани на изчезналия от радарите пътнически самолет, излетял от Джакарта за Понтианак в Индонезия, сочат данни на посолството ни в Джакарта, съобщиха от пресцентъра на МВнР. Посланикът ни Петър Андонов се е свързал с МВнР на Индонезия, откъдето са потвърдили информацията, посочват от министерството. 

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева изпрати съболезнователна телеграма до външния министър на Индонезия г-жа Рътно Марсуди във връзка с изчезналия пътнически самолет в страната.

„С тъга научих трагичната новина. В тези времена на скръб сърцата и мислите ни са с хората от приятелска Индонезия“, казва в писмото външният ни министър. Екатерина Захариева изразява съболезнованията си на опечалените семейства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама