Открити са отломки от изчезналия самолет

09:45, 10 яну 21 / Свят 25 2163 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Индонезия засече сигнали, които може да идват от черната кутия на самолета „Боинг 737-500” на индонезийската авиокомпания  „Шривиджая еър", който изчезна от радарите след излитане от столицата Джакарта. Това съобщи ръководителят на спасителната агенция на страната, цитиран от "Ройтерс" и Нова телевизия. 

Спасителите са открили и отломки от самолета, съобщи говорител на индонезийския флот. Той уточни, че частите са открити между островите Лаки и Ланканг и предстои да бъдат доставени на брега, предаде ТАСС.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

„Открити са и фрагменти от телата на пътници, намирали се на борда на самолета”, съобщи Умар Шахаб, говорител на столичното управление на полицията. Те ще бъдат доставени на брега, където ще бъдат сравнени с ДНК на роднини.

В района на катастрофата са изпратени 10 кораба и 40 водолази, които започват днес да претърсват предполагаемото място на падането.

По-рано индонезийското министерство на транспорта уточни, че на борда на машината, връзката с която беше изгубена в събота четири минути след излитането, е имало 50 пътници и 12-членен екипаж, припомня "Франс прес".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама