Covid-19 по света: Откриха нов щам в Япония

14:37, 11 яну 21 25 2309 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

В Япония е установен нов вариант на коронавируса, който е различен от този във Великобритания и Южна Африка.

Covid-19 по света: Извънредно положение в Токио

Новият щам е открит у четирима души, пристигнали от Бразилия. Единият от пътниците е приет в болница с дихателни проблеми, а друг е имал главоболие и болки в гърлото, съобщи bTV.

Засега няма доказателства, че този нов вариант на вируса е по-заразен.

Германия въвежда задължителен PCR за влизащите от България

Германия въвежда изискване за представяне на отрицателен резултат от PCR тест за влизащите от рискови региони, включително от България. Тестът трябва да бъде извършен в рамките на 48 часа преди влизането в страната или непосредствено след пристигането. Новата мярка влиза в сила от днес и ще важи за територията на цялата страна в съответствие с изискванията на всяка федерална провинция, съобщи МВнР.

Заразените по света надхвърлиха 90 млн. 

Повече от 90,2 млн. са заразените с Covid-19 по света, по данни на университета "Джон Хопкинс", съобщи БНТ.

Франция за пореден път налага по-строги мерки в определени райони. В 23 департамента вечерният час вече е до 18 ч., а не до 20 ч.

В Италия от днес гимназистите се връщат в клас при строги мерки. В Англия тази седмица ще бъдат отворени седем центъра за ваксинация. Целта е до средата на февруари да бъдат ваксинирани 15 милиона души, които попадат в най-рисковите групи - хора над 70 години и здравни работници.

Рестриктивните мерки обаче оказват силно негативно икономическо влияние и предизвикват обществено недоволство. В чешката столица Прага се състоя поредният мащабен протест срещу карантинните мерки. Страната е сред най-засегнатите в Европа от коронавируса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама