Гешев се срещна с дядото на убитото в Мездра дете

18:00, 11 яну 21 25 2022 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Главният прокурор Иван Гешев се появи за първи път публично от началото на годината. Той се срещна в Съдебната палата с Тома Томов - дядо на 8-годишното момче, което бе открито мъртво в петък пред къща в Мездра. Срещата е инициирана по молба на Томов.

Има обвиняем за смъртта на детето от Мездра

Главният прокурор изказа съболезнования на Томов и семейството на детето и увери, че се извършва детайлно разследване по случая с цел да се изясни обективната истина. Досъдебното производство за смъртта на детето е взето на специален надзор в Окръжна прокуратура-Враца и Апелативна прокуратура-София, съобщиха от държавното обвинение.

Междувременно стана ясно, че Районният съд в Мездра постанови най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо бащата на детето домакин, който е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост, съобщиха от полицията. 

Мотивите на съда да постанови най-тежката мярка за неотклонение са да се осуети укриването на лицето или извършването на престъпление, както и да не се попречи на разследването с оглед характера и тежестта на обвинението срещу него. 

Трагедия в Мездра: 8-годишно дете бе намерено мъртво

Трагедията в Мездра се разигра на 8 януари. Тогава 8-годишното дете бе намерено мъртво на улица в града. В последствие стана ясно, че преди да бъде намерено мъртво момчето е отишло да си играе в дома на съседско дете, чийто баща за момента е единственият обвиняем. В къщата му намерен и арсенал от ловни оръжия и боеприпаси.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама