Големите кавички

15:30, 12 яну 21 / Големите кавички 25 1620 Шрифт:
Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. ТОПНОВИНИ подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (4 - 8 януари)

Некомпетентно и безмислено е да се подпишеш под предложение за Конституция, която не си чел. Вие го направихте. Екзотично е да подкрепяте здравни мерки, които не сте виждали и не сте ги чел, защото още никъде ги няма. Но Вие го правите - декларирате, че сте готови да подкрепите нещо, което не съществува към момента...". С тези думи президентът Румен Радев отговори на критиките на лидера на ПП Воля" Веселин Марешки, че организираните от него консултации за провеждането на парламентарните избори са безмислени.

Вие на ниво „екстрасенс“ подписвате неща, които не сте видели. Вярвахте на предложенията на ГЕРБ за нова конституция и я подписахте, а тя се оказа пълен фейк“, каза още Радев. 

„Стремежът на тези консултации е да има доверие във всички мерки, които се предприемат и очаквам парламентарните партии, които коват законите, да имат по-голяма отговорност към българските граждани... Имате разумни предложения - дайте да ги чуем. Защото мога да ви отвръщам на реплики до утре сутрин, както си искам. Консултациите ги определям аз и ако бяхте чел и настоящата Конституция, щяхте да разберете, че те са напълно в срок, даже малко съм го подранил. Давам шанс на всички отговорни фактори да се задействат", коментира президентът. 

Моите консултации не са закъснели, закъсняха законодателите, категоричен бе държавният глава.

Той отвърна и на коментарите на Марешки, че се е отметнал от първоначално обявената дата за вота - 28 март. Г-н Марешки, прочетете Конституцията! Датата за изборите се определя с указ на президента. Вие видяхте ли досега мой указ“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама