Отпуснаха още пари за туризма и транспорта

11:32, 13 яну 21 / Политика 25 1930 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Правителството осигури допълнителни 40 млн. лв. от Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“, с които до края на март ще бъде обезпечена мярката за запазване на заетостта в туризма и транспорта в условията на пандемия. „Това е програмата, с която подпомагаме секторите хотелиерство и ресторантьорство, туризъм и транспорт. До този момент по антикризисната мярка бяха вложени допълнителни 40 млн. лв. в подкрепа на тези засегнати бизнеси. Сега увеличаваме бюджета на програмата с още 40 млн. лв., така че да може да продължи прилагането ѝ до края на март“, докладва министърът на труда и социалната политика Деница Сачева на премиера Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание, съобщиха от правителствената пресслужба.

Освен за предприятия и туроператори, пари се намериха и за пътища

Министър-председателят отбеляза, че само по мярката за посочените най-засегнати сектори правителството е помогнало до момента на 1785 работодатели и самоосигуряващи се лица. Запазени са над 26 000 работни места. „Дали сме подкрепа на 26 000 семейства в условията на пандемията, причинена от COVID-19. Продължаваме активно да подпомагаме нуждаещите се, а това става възможно благодарение на добрата работа на Министерството на финансите“, подчерта премиерът Борисов.

Той изтъкна, че заедно със здравните власти ежедневно се следи ситуацията в страната с цел приложение на най-адекватните и точни противоепидемични мерки. „Ваксинирането е изключително важно. Така ще имаме възможност по- бързо да излезем от настоящите противоепидемични мерки“, категоричен бе Борисов.

Правителството спасява зимния туризъм с 2,4 млн. лв. за реклама

По време на заседанието на правителство министър Сачева информира също, че по мярката 60/40 вече са изплатени 700 милиона лева, а по програмата за затворени бизнеси са получени заявки на стойност над 20 милиона лева. Сачева докладва и за оказаната помощ на пострадали граждани при валежите и придошлите води. „Ще отпуснем на подалите заявки граждани по 375 лева еднократна помощ, хранителни пакети и продукти. Имаме готовност също да осигурим еднократна помощ и на хората, които са загубили документите си заради кризата“, заяви още министър Сачева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама