Виолета Сечкова става почетен консул на Южна Корея в Пловдив

17:00, 13 яну 21 / Политика 25 3885 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Бившата водеща и манекенка Виолета Сечкова е новият консул на Южна Корея в България. Това бе решено днес по време на заседание на Министерски съвет. 

По предложение на правителството на Република Корея кабинетът даде съгласие Виолета Сечкова да бъде назначена за почетно консулско длъжностно лице на Република Корея в България със седалище Пловдив и консулски окръг, обхващащ територията на област Пловдив, пише в официалното съобщение на правителството.

Виолета Сечкова е мениджър на "Синопойнт" ЕООД" - официален ритейлър на корейската компания „Самсунг", а от 2017 г. Република Корея има назначени почетни консулски длъжностни лица във Варна и Бургас. 

Почти половината български консули са назначени ... по изключение

Сечкова е бивш модел на "Визаж", дългогодишен телевизионен водещ и продуцент, а през последните години и бизнесдама. Преди около 13 г. тя създаде продуцентска компания „No Frame“, в която впоследствие се включи и настоящият шеф на БНТ Емил Кошлуков. Чрез фирмата те продуцираха голяма част от предаванията във фалиралата телевизия TV7 - „Споделено с Камелия“, „Нашенци“, „5400“, „Какво ви забърква Лео“, „Факторът Кошлуков“, „Уикенд с ТВ7“, „В джаза събота вечер“, „Комисията Павлов“ и др.

През 2015 г. и 2016 г. близкият до Бойко Борисов строителен предприемач Александър Сталийски и приятелката му Виолета Сечкова се оказаха сред големите клиенти на КТБ. Те се появиха и в списъците на синдиците на КТБ  за граждани и фирми, които са правили цесии и прихващания след поставянето на банката под специален надзор. Според въпросните списъци Сталийски е прехвърлил вземане за 20 млн. лева и 3.3 млн. евро, а Сечкова е цедирала вземания за почти 10 млн. лева и 1.6 млн. евро, посочва в. "Сега". 

Почетните консули имат определен статут, който им дава възможност да имат и дипломатически паспорт и своеобразна защита. Има и специална Асоциация на почетните консули в България. Почетни консули на различни държави са Цветелина Бориславова - на Исландия, Георги Гергов - на Русия, бившия икономически министър Николай Василев - на Словения, Пламен Бобоков - на Украйна, Максим Бехар - на Сейшели, адвокатът Иван Тодоров - на Антигуа и Барбуда, Динко Динев - на Грузия, Левон Хампарцумян - на Канада и много други.

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 19:40, 13 яну 21

Както се казва, с пълна гръд напред.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама