„100 малки победи“: Да избегнем токсичните неща в ежедневието с Милен и Ади Цанови

07:15, 18 яну 21 / Спорт 25 2702 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Този понеделник с Милен и Ади Цанови ще си поговрим за човека и природата.

Това неразривно единство - човекът и природата, вече отдавна е в разкол. Даже и самото им произнасяне заедно с „и“ помежду им звучи като ерес.

21 век! Какви блага - телефони, интернет, дигитални снимки, видео чатове, електронни книги, коли, асансьори, самолети и какво ли още не за удобството на хората. Излиза обаче, че това удобство вече си играе лоша шега с нас. Основната причина за обездвижването на хората са колите и телефоните. Вече не се придвижваме от точка А до точка Б самостоятелно, нито пък излизаме сред хората, размърдвайки се от леглото, защото можем да си „полафим“ или пишем по смарт телефоните. Хората се отчуждават, затварят и често навлизат в депресивни състояния от липса на цели в живота, умопомрачени от липсата на правдив реализъм от касовите холивудски филми.

Реклами на лекарства заливат екраните сутрин, обед и вечер и: „Нека пазаруването им започне сега!“, независимо дали трябват или не. Вече има лекарства за всичко, даже и за обездвижване. Рекламата не гласи: „Хей, движи се, за да използваш по-малко от това лекарство!“, „А ето - има лекарство и за това, че дупето ти не става иззад бюрото, а по-късно през деня и от дивана. Има лек, и нека това ви кара да се чувствате спокойни и добре“, защото има лек за всичко в 21 век – векът на всичкото!

Колите и самолетите и добивът на консумативи за тях, са огромната причина светът на животните и растенията лека-полека да се свива и отстъпва място на нефотосинтезиращите петролни платформи, огромни петролни разливи, заводи за метали и какви ли не още производства, които задоволяват всяка една човешка прищявка. Населението на земята вече е в огромно количество, място няма за всички, а, ако се намери, то храната вече не стига. Затова и се произвежда изкуствена такава, която задоволява нищетата на Майката природа. Тя обаче не остава длъжна и на принципа на бумеранга го мята обратно, за да те удари по главата в очакване да се пробудим. А ние не се събуждаме! Поне не множеството. А именно индивидът е онзи, който със своята Малка Промяна подпомага Големите Промени в света.

Живеем в свят, препълнен с отрови (и огромна част от тях са припознати със закони, че са годни за употреба). Има над 120 000 отрови, създадени от човека. Всеки ден науката прекрачва още една граница на разумността. Всички тези химикали причиняват болести – причиняват рак. В нашите ръце е отговорността да минимализираме отровните влияния, ограничавайки драстично телесния им или дихателния прием, внимавайки какво използваме в дома си и навън.

Черните чували

Когато ни застигна диагнозата рак, три дни след новината, ние подготвихме черни чували за боклук, в който изсипахме цялата отровна гадост от дома си. В тези черни чували попаднаха следните неща: пасти за зъби с флуор, шампоани за коса, балсами, боя за коса, сапуни, душ гелове; ароматизатори за тоалетна и други помещения; препарати за почистване на под, плотове, мебели, веро; дезодоранти, парфюми, ролони, пяна да бръснене, мазила за обезкосмяване и много други. В тези черни чували намериха място и много „неща“ от шкафовете в кухнята като: чипсове, бисквити, кремчета. Напълнихме четири огромни чувала с токсични боклуци и още четири с хранителни. След тази честка, се почувствахме някак си по-чисти и по-леки.


Снимка: Личен архив

Животът в града не винаги е най-ужасното нещо. Животът в къща на село, която е обградена с обработваеми с токсични торове земеделски земи, също е толкова токсична, колкото и онази в града. Наши приятели живееха в покрайнините на Брюксел в къща с приказен двор. Бе невъзможно да седиш в прекрасната им градината, защото заобикалящите я земеделски площи се пръскаха с химически препарати, които смърдяха ужасно. Те живяха в тази къща една година, не издържаха на това тровене и се преместиха в малко по-скъпа, но далеч от тези земи, молейки се на местния пазар да няма нищо от продукцията им.

Замърсената среда не е само у дома, но и на работното място. Има такива ужасни места за работа, че човек се чуди как хората издържат да работят в тях. Едно ужасно работно място е фризьорският салон или пък студиото за маникюр и педикюр. (Ади) Винаги, когато ходя за подстрижка при моя фризьор, излизам с тежки болки в главата. Просто едва издържам. Тези хора дни наред дишат тежки отрови от лакове, бои и спрейове за фиксиране на коса. Това е като да работиш в завод за производство на химически препарати. Уверявам ви, не е по-различно. Знаем това, защото сме били в завод за химически препарати за домакинствата.

Новите бизнес сгради имат общи въздуховодни системи за темпериране на въздуха, както и много нови хотели. Ужасно е. Въздухът е силно замърсен, защото преминава през тръби, пълни с плесен и друга патогенна твар, която неминуемо, посредством дишането, влиза в организма на човека. Мухълът е един от честите причинители на тежки възпалителни процеси в човешкото тяло.

А колко много хора сами си причиняват отравяния с токсини посредством пасти за зъби, репаленти за комари, слънцезащитни кремове, бои за коса, ежедневен грим, шампоани, гелове, лакове и друга разкрасителна, и уж високохигиенна грижа, изсушавайки кожата си, през която тялото постоянно се пълни с тези отрови.

Каквото и да сложите върху кожата си, то се поглъща от нея и навлиза в тялото във всички негови клетки, тъкани, органи и системи. Вашият кръвен поток също се замърсява с отровните вещества. Извеждането им не е просто въпрос на време, но често и на невъзможност, тъй като тялото постоянно се маже или тъпче с нещо. Организмът не успява да се освободи от натрупания товар и се превръща в една кофа за токсични отпадъци със знак „Внимание! Взривоопасно!“

Ароматизатори за дрехи, помещения, ароматни свещи – всичко това също е токсична среда, която трябва да премахнете и избягвате. И двамата имаме много чувствителни носовете. Влезем ли в магазин, в който ароматизаторът е изсипан буквално пред носа ни, моментално напускаме мястото. Попадаме в абсолютна невъзможност да дишаме и се задушаваме.

Откровената истина е, че хубавата кожа и красивите форми не са дело на крема за овлажняване, а на „живата храна“ и ежедневния двигателния режим. И сто операции да си направите, и с хиляда крема да се намажете, няма ли вътрешно здраве – няма го и външно. Ние двамата сме категоричен личен пример за хора, които от дебели, безформени, бледи и с кожни неразположения, благодарение на здравословния начин на живот се превърнахме в едни много млади хора на реални 43 години. Забележително! Ще кажете „Вероятно, ген“ и ще сгрешите, защото на младоликия ген може да разчита само неразумният. Той може да бъде съсипан с цигари, алкохол и хранителен разврат за нула време.

Ако искате да изчистите тялото си и да победите болестта, приготвяйте черните чували за боклук и започвайте да изнасяте токсичните трупове!

Тялото, освобождавайки се от токсичния товар в домакинството, съсредоточава своята енергия в изхвърляне на друг (от приема на храни). Често изчистването на токсичен товар от гримове, кремове, бои и други продукти е доста продължителен процес, и той зависи от качеството и количеството токсини, натрупани с годините ползване. Не очаквайте изчистването да се случи за няколко седмици или няколко месеца. Трябва повече време! Бъдете търпеливи и усърдни!

Полагайте конкретни усилия и избягвайте и токсична среда извън дома си, където тя ви очаква на много места.

Не забравяйте често да проверявате моментната си кондиция със забавното 30-секундно упражнение #bottleboxing

Вашата малка победа днес ви очаква. Успех! #100malkipobedi с Момчил Манчев.

Още от "100 малки победи":

„100 малки победи“: Йога, релакс и антистрес със Зарина Микова

„100 малки победи“: Кратка интензивна тренировка с Роберта Стойнева

„100 малки победи“: Да тренираме на Коледа с Маги Христова

„100 малки победи“: Комплексни упражнения в няколко минути с Роберта Стойнева

„100 малки победи“: За ползата от течните храни с Милен и Ади Цанови

„100 малки победи“: Комплексни упражнения в 5 минути със Светлин Спасов

„100 малки победи“: Комплексна тренировка с Роберта Стойнева

Oще интересни предизвикателства и тренировки може да откриете на страницата на "100 малки победи" във Фейсбук.

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Terenceadher 17:43, 13 мар 23

Куплю Тецентрик в Камышлове Сорафениб натив 200 мг дорого в любом городе. Продать #Вайдаза, Мавирет, Эриведж, Ервой у вас дорого в Сорске.

Пункт выкупа лекарств
Телефон для связи 89209634317 - доступен ватсап и вайбер
В нашей компании можно продать остатки лекарств в Москве на выгодных условиях. Специалисты готовы проконсультировать относительно того, как происходит выкуп препаратов, стоимости тех или иных лекарств. Конечно, всегда можно попытаться продать лекарство через интернет неиспользованное, однако в этом случае важно разобраться с действующими законодательными нормами.
Продать лекарства с рук в Наровчате. Продать лекарства с рук в Грайвороне. Продать лекарства с рук.

Разрешена ли продажа остатков лекарств?
В рамках действующего законодательства, продать остатки таблеток с рук или в интернете нельзя. Продажа лекарственных препаратов может осуществляться только в случае оформления специальной лицензии. Кроме того, продажа препаратов через интернет (или, как прописано в законе, дистанционным способом) запрещена.
Продать лекарства с рук в Апшеронске. Продать лекарства с рук. Продать лекарства с рук.


Онлайн может быть оформлен предзаказ. Выкуп же лекарственного препарата происходит в аптеке, здесь же можно его и забрать. Кроме того, остатки лекарственных препаратов в аптеках принимать строго запрещено.Также запрещен возврат лекарств даже при условии целостности упаковки и наличии чека. Исключение составляют лишь случаи, связанные с:

Истекшим к моменту продажи сроком годности;
Отсутствием инструкции;
Несоответствием описания препарата содержимому;
Отсутствием указания срока годности, а также серии партии.
Продать лекарства с рук. Продать лекарства с рук в Малоархангельске. Продать лекарства с рук. Продать лекарства с рук. Продать лекарства с рук. Продать лекарства с рук.

Единственный полностью разрешенный законом вариант избавления от ненужных препаратов – дарение. Медикаменты остатки могут быть переданы в пользование другим частным лицам. Однако и здесь действует нормы. Препараты не должны быть ограничены в обороте. Продать лекарства с рук может быть не так просто. Для этого можно воспользоваться тематическими форумами и пабликами. Однако в этом случае процесс продажи может существенно затянуться.
Продать лекарства с рук в Шали. Продать лекарства с рук в Королёве. Продать лекарства с рук.
Обратите внимание, при осуществлении продаже лекарственных препаратов с рук нарушаются нормы КоАП, а именно ст. 14.2. Она предполагает наложение штрафа, сумма относительно небольшая – 1500-2000 рублей. Также возможно изъятие самого препарата. Однако если средства относятся в разряду психотропных, наркотических или ядовитых веществ, такие действия попадают под действие Уголовного кодекса.
Продать лекарства с рук в Суоярви. Продать лекарства с рук в Нижней Салде. Продать лекарства с рук.
Если вы все же задались вопросом, где продать остатки лекарств? Рекомендуем обратиться в нашу компанию. Сотрудничество с нами обладает целым рядом преимуществ:
Мы осуществляем скупку лекарств безопасно и на выгодных условиях;
Принимаем широкий перечень препаратов;
Предлагаем выгодные цены.
Продать лекарства с рук в Малой Вишере. Продать лекарства с рук в Тавде. Продать лекарства с рук.

2 MebelHab 17:44, 22 юни 23

Купить мебель в Коврове katalogmebelikovrov
Диван еврокнижка Стрит
Комод Карамель КА-07
Гостиная Адамина
Купить Прихожая Анюта-2
Диван аккордеон Мажор
Прихожая Шах
Стол-книжка 3


Купить мебель katalogmebelikovrov

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама