Цветанов за пръв път на избори с новата си партия

10:33, 18 яну 21 / Политика 25 2061 Шрифт:
Василена Йорданова

Цветан Цветанов и представители на ПП „Републиканци за България“ първи се регистрираха в ЦИК за предстоящите частични местни избори на 28 февруари. Тогава кмет ще избират жителите на 10 кметства и 2 общини.

Това ще са първите избори, на които новата партия ще се яви и Цветанов е убеден, че ще има победи за Републиканци за БългарияПартията е събрала 7364 подписа. Направена е регистрация за всички 12 населени места. 

„Убеден съм, че с организацията, която е направена, ще имамe доста силно присъствие и дори в някои населени места - изборна победа“, заяви Цветанов.

Снимка: БГНЕС

Датата на парламентарните избори

Той коментира и датата на предстоящите парламентарни избори 4 април, която предизвика разнопосочни реакции, тъй като съвпада с деня, в който католици и арменци празнуват Великден.

По думите му няма нужда от повече коментари на датата - партиите трябва да се съобразят с решението на президента и да се подготвят, за да представят на хората най-добрите си управленски програми.

Притесненията от датата са във връзка с неготовността и липсата на чуваемост от страна на управляващите и на статуквото, което днес ще проведе изборите, защото всички ние знаем, че нямаме единен здравен протокол, с който да гарантираме здравето на всички български избиратели“, заяви Цветанов. 

Той посочи, че липсва чуваемост за исканията на българите в чужбина за гласуване по пощата и по този начин се ограничават правата на сънародниците ни зад граница.

ГЕРБ и ДПС ще бъдат партньори в тези избори

Цветанов напомни, че ГЕРБ никога до този момент не са провеждали избори.

 „За пръв път ГЕРБ ще има възможността да прави избори за парламент. Всички избори за парламент са минали по нормален, демократичен път. Собственият ми опит показва, че никога досега ГЕРБ не е провеждала парламентарни избори, не е участвала в подготовка като част от изпълнителната власт. ГЕРБ и ДПС ще бъдат партньори в тези избори, ще могат да направят това, което всички ние искаме да не се случва. Затова призоваваме за висока избирателна актвност", заяви той.

По думите му правителството ще направи всичко възможно да се заиграва със страха на българските избиратели, свързан с епидемията от коронавирус, да не се представят всички програми на българските партии".

Цветанов призова обществените медии БНТ и БНР да бъдат гарант за истински плурализъм по време на предизборната кампания. Той отново поиска да има ротация на областните шефове на МВР за изборите.

 

 

Напишете коментар
Коментари: 8
1 Сигнал 11:48, 18 яну 21

Аз съм убеден в победата на Републиканците.Единственото ,което може да промени нещата са манипулации от страна на ГЕРБ и ДПС.ТРЯБВА ДА БЪДЕМ ЕДИННИ И ДА ГЛАСУВАМЕ МАСОВО !

2 Анонимен 11:51, 18 яну 21

Трябва да има успех.Дано много хора гласуват

3 Stan 11:54, 18 яну 21

Желая успех на про-европейската Републиканци!

4 Popsy 11:59, 18 яну 21

Успех и късмет, само напред

5 Борис 12:10, 18 яну 21

Продължавайте да се развивате! Успех !

6 Стома 12:12, 18 яну 21

“ Той посочи, че липсва чуваемост за исканията на българите в чужбина за гласуване по пощата и по този начин се ограничават правата на сънародниците ни зад граница.”
Обръща се внимание само на нещата, където има далавера и изгода, стане ли въпрос за благото на хората никакви ги няма!

7 Анонимен 15:50, 18 яну 21

Нека хубаво да им натрият носовете, Републиканците на ГЕРБ, през Април! И да се свърши веднъж завинаги с това крадене и нищоправене. Че бая работа ни чака по курдисването на страната след толкова години безхаберно управление...

8 Джули 17:24, 18 яну 21

Добра организация. Не лоши идеи. Успех и дано разбият закоравелите статукво, задкулисие и тям подобни производни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама