Жълт код за много ниски минимални температури

07:00, 19 яну 21 25 1948 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Предупреждение за много ниски минимални температури е в сила за пореден ден в цялата страна. Очакванията са за стойности в повечето райони от минус 12° до минус 9° , в София - минус 10°, на морския бряг – около минус 7°.

През деня има разкъсана, предимно средна и висока, облачност, на места намаляваща до слънчево. Ще духа слаб, в Дунавската равнина - до умерен, вятър от запад-северозапад. Сутринта ще е студено с минимални температури от минус 12 до минус 7 градуса. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 0 и 5 градуса, по-ниски ще останат в североизточните райони.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще продължи да духа до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 0 и 3 градуса. Температурата на морската вода е 8-9 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна, и на отделни места ще прехвърча слаб сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Студено време, с максимална температура на височина 1200 метра около минус 9 градуса, на 2000 метра - около минус 11 градуса.

В сряда и четвъртък ще преобладава слънчево време. Сутрин на отделни места в низините и котловините, при стихване на вятъра, ще се образува мъгла. Вятърът ще е предимно слаб, от югозапад. Ще се затопли и в четвъртък минималните температури ще са между минус 4 и 1 градуса, а максималните - между 7 и 12 градуса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама