КЗК одобри продажбата на Нова телевизия

13:41, 18 яну 21 25 2305 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) одобри продажбата на "Нова броудкастинг груп". Така медийната група вече е собственост на "Юнайтед груп", придобила преди това и най-големия телеком – БТА. Това се случва месец, след като се разбра за продажбата.

Така медийната група става втората по големина в България -  след тази около чешкия холдинг PPF, собственик на мобилния оператор „Теленор“ и телевизия bTV.

Домусчиеви продават "Нова броудкастинг груп"

Припомняме, че преди две години Нова телевизия беше купена от братята Кирил и Георги Домусчиеви, а през 2020 г. купиха и „Канал 3“, който вече е кръстен „Нова нюз“. Заедно с него те придобиха и няколко музикални телевизии и радиа.

Преди време „Капитал“ писа, че цената на сделката е малко над 300 млн. евро. За сравнение - братя Домусчиеви платиха за „Нова броудкастинг груп“ 185 млн. евро.

От КЗК обясняват, че сделката няма да доведе до установяване или засилване на господстващо положение. Следователно, сделката не би могла да породи антиконкурентни ефекти, изразяващи се в значително възпрепятстване на конкурентната среда на съответните пазари.

Още една голяма сделка чака своя финал - същата компания "Юнайтед груп" (United group) иска да купи и вестниците на депутата от ДПС Делян Пеевски "Телеграф", "Монитор", "Политика", "Меридиан мач" и "Борба". Като купувач е посочено дружеството "Юнайтед медиа" (United media), дъщерно дружество на "Юнайтед груп" (United Group), съобщи „Дневник“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама