Националната гвардия „окупира“ Вашингтон преди клетвата на Байдън

08:42, 19 яну 21 / Свят 25 2062 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Столицата на Съединените щати Вашингтон е „окупирана“ от Националната гвардия, полицията и тайните служби в навечерието на церемонията за полагане на клетва на Джо Байдън.

На място ще има над 25 хил. служители на Националната гвардия. ФБР, по поръчка на военните, прави проверка на миналото на всички участващи в охраната на церемонията. Причината – в щурма на Капитолия са участвали много служители на реда, съобщи bTV.

Тръмп и Мелания с прощални послания

По улиците на Вашингтон се усеща напрежение, въпреки че са пусти. Хотелите са пълни с военни и журналисти. Издадени са само две разрешителни за протести в деня на клетвата и то с до 100 души. Въпреки това властите в страната са готови да реагират, след като от ФБР предупредиха за възможни безредици в столиците на всички 50 щата.


Снимка: ЕПА/БГНЕС

Междувременно подготовката за церемонията по полагане на клетва тече с пълна сила. Тази година голяма част от гостите няма да присъстват заради строгите мерки срещу разпространението на коронавируса. Близо 200 хиляди американски флага бяха разположени на Националния мол – моравата, на която обикновено се събират гостите и зрителите на клетвата. Всяко едно знаме представлява всеки човек, който би присъствал на церемонията.

Вашингтон под блокада: пожар наложи евакуация

На клетвата на Джо Байдън ще присъстват едва около 10 хиляди гости, които ще спазват строга социална дистанция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама