Американка искала да продаде лаптопа на Нанси Пелоси на руското разузнаване

19:05, 19 яну 21 / Свят 25 2163 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Американка е заподозряна, че е искала, но не е успяла да продаде на руското разузнаване компютъра на председателката на Камарата на представителите в САЩ Нанси Пелоси, откраднат по време на щурма на Капитолия на 6 януари, предаде "Франс прес".

Според обвинителния акт 22-годишната Райли Джун Уилямс от щата Пенсилвания е била част от размирниците, проникнали в сградата на Конгреса, съобщава АФП. В действителност все още не е ясно дали изобщо има откраднат лаптоп от офиса на Пелоси, но ФБР заяви, че продължава да разследва.

Пета жертва на щурма във Вашингтон - починал е полицейски служител

В жалбата се посочва, че на майката на Уилямс са показани снимки от Капитолия и жената е потвърдила, че дъщеря ѝ се появява на някои от тях. Според показанията на майката, Уилямс „внезапно започнала да се интересува от политиката на президента Тръмп“, а по-късно заминала за Вашингтон с баща си, предаде БГНЕС. 

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Служителите посочват, че след като се прибрала у дома, Уилямс е събрала багаж в една чанта и казала на майка си, че няма да я има „няколко седмици“.

Анонимен свидетел, разпитан от американските власти, потвърдил, че е видял други видеозаписи, на които Райли Уилямс грабва компютър (или хард диск) от бюрото на Нанси Пелоси. Според същия свидетел, който потвърдил, че е бивш партньор на младата жена, тя възнамерявала да предаде устройството на свой познат в Русия с цел той да го продаде на руското разузнаване. 

Замисълът в крайна сметка се провалил поради неуточнени причини и компютърът не е бил предаден в Русия. Срещу младата жена е издадена заповед за арест, съобщи Ай Ти Ви, цитирана от "Медиапул". 

Десетки от участниците в акцията срещу Капитолия, са идентифицирани и арестувани. 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 21:28, 19 яну 21

Супер скетч

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама