Парламентарно представените партии са в ролята на „разбитите авари“

14:12, 19 яну 21 / Политика 25 1820 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Никаквата разлика между основните политически сили засилва говоренето за възможната фалшификация на парламентарните избори през пролетта. Това каза пред БНР социологът Кольо Колев. По думите му има огромно насъбрано напрежение срещу управляващите и чисто психологически едва ли хората ще приемат евентуална победа на ГЕРБ.

До голяма степен всички парламентарно представени политически формации са в ролята на „разбитите авари“. Има огромна ерозия в доверието към политическия елит. Това предизвиква търсенето на алтернативи. Това обяснява доста доброто към момента представяне на партията на Слави Трифонов - това обяснява и шансовете на малките политически формации. Единствено ДПС се намира в относително добро политическо здраве“, посочи Колев.

Стъпи ли Радев накриво с датата за изборите?

Според него правенето на стабилна коалиция изглежда трудно за осъществяване. „Не трябва и да се изключва възможността едно нестабилно правителство на базата на здравия разум да намери пътя за своето съществуване вън от политическите противопоставяния“.

Според социолога справянето с епидемичната обстановка ще бъде сред основните аргументи при гласуването на хората: „Скоро ще стане ясно, че широко рекламираната ваксинация е вятър и мъгла. Тя не е подсигурена организационно, а и с ваксини. Още в средата на март това ще блесне ярко“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама