Кои мъже най-често остават самотни до живот

19:25, 19 яну 22 / Любопитно 25 5963 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Всички сме срещали мъже, които още от детството сякаш са „програмирани” за самотен живот, но сами не го осъзнават. Те често са затворени и доста несигурни хора, които са напълно неспособни да изграждат отношения с противоположния пол, поради което наистина не са популярни сред жените. 

Често самите те обясняват самотата си с прекалена взискателност към жените или с „лош късмет“, поради което не могат да срещнат подходящата им половинка. Психолозите са описали четири основни типа „мъже – самотници”.

Принцът

На тези мъже е присъщо търсенето на онова, което в природата по принцип не съществува и не може да се срещне. Те вярват, че спътничката им в живота може да е само млада, красива, отлично сложена, умна, трудолюбива, разбираща, независима, икономична и изцяло естествена жена, като в същото време избраницата им трябва да е секси, мила и т.н. Списъкът с качествата може да е безкраен, а те не правят компромиси с идеала си. В същото време „принцовете” често не притежават изключителни качества. Такива мъже не са в състояние да заинтригуват не само принцеса, но и жена с много скромни претенции.

Талибаните се отказват от многоженството - излизало скъпо и им носело лоша слава

Маминото синче

Този тип вечни самотници са синове на твърде властни и обгрижващи ги майки. Такъв мъж е готов само за връзка с жена, която ще изпитва сляпа и безусловна майчина любов към него, с каквато е свикнал в ранното си детство. Тя ще трябва да изтърпи и прости всичко, да не изисква нищо и да се тревожи от всяко негово кихане или препъване, предпазвайки го от житейските трудности. Такива мъже просто не смятат за необходимо да се грижат за една жена, а и просто не знаят как. Е, има много малко жени на този свят, които се нуждаят от такова „щастие”.

Виртуалният мачо

Това са момчетата, които буквално живеят „истински” само във виртуалната реалност. Това е модерен и все по-често срещан психологически тип. Мъжете от тази порода самотници напълно са повярвали на образа си във въображаемия и създаден от тях свят. В реалния живот те могат да са обикновени куриери, техници или шофьори, но в сайтовете за запознанства се представят като напомпан мачо с яхта и сметка в швейцарска банка. Под фалшиви имена и снимки тези обикновено невзрачни мъже се правят на красавци и по-изкусните от тях получават вниманието на красавици от Интернет, които в реалния живот дори няма да ги погледнат. Но така е, докато красавицата осъзнае, че общува с фалшив образ. Тези момчета, психологически и емоционално живеят в света на своите фантазии, а реалният живот е като допълнение към виртуалното им съществуване.

Култови роли в киното, отказани от много звезди

Скъперникът

Това са мъже, които живеят с твърдото убеждение, че всяка жена, която срещат в живота си, е потенциална „златотърсачка”, която се стреми към парите и имуществото им. Любимата тема на тези самотници са женските продажност, лицемерие и комерсиалност. Те говорят за това винаги, навсякъде и при всяка възможност. Всъщност те са едновременно алчни и стиснати. Нямат и понятие от кавалерство и галантност. А никой не харесва алчните и подли грубияни, пише БГНЕС. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи
Напишете коментар
Коментари: 1
1 Ambinia 13:42, 20 мар 23

lasix para que sirve not far away

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама