Делян Добрев осъди за клевета Елена Йончева

10:46, 21 яну 21 25 1764 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Бившият депутат от ГЕРБ Делян Добрев и областен координатор на партията в Хасково осъди за клевета евродепутата Елена Йончева.

Решението е на Районен съд-София и е за нанесени неимуществени вреди, изразяващи се в уронване на доброто име на Делян Добрев в обществото и целенасоченото му злепоставяне вследствие на поредица от изказвания в медиите и в Народното събрание, съобщи БНР. Решението е на първа инстанция и може да бъде обжалвано.

Елена Йончева: Надявам се делото да влезе възможно най-бързо в съда, там истината ще стане ясна

Елена Йончева трябва да заплати на Делян Добрев 7000 лева - по 1000 лв. за всеки отделен иск, плюс разноските по делото в размер на 589 лева.

Делян Добрев заведе дело срещу Елена Йончева през октомври 2017 година. Тогава Добрев подаде оставка като депутат заради скандала „Кумгейт и обвиненията на Елена Йончева за роднински назначения в хасковската община. Впоследствие обаче той оттегли оставката си, след като тя беше отхвърлена от пленарната зала. Две години по-късно Добрев за втори път подаде оставка. До това се е стигна след публикация, че приближени до него са пазарували апартаменти в София на ниски цени.

Депутатите приеха оставката на Делян Добрев

Месеци наред аз и моето семейство бяхме подложени на унижения, които по никакъв начин не кореспондираха с истината. Заради изявленията ѝ десетки честни хора понесоха удари, които не заслужаваха и търпяха клеветите на Елена Йончева, само защото тя преследваше своите лични цели. 

Аз мисля, че нито една лична или политическа амбиция не трябва да бъде постигана на гърба на лъжата! Това е непристойно. Затова потърсих правата си и защитих моето име, това на семейството ми и на хората от Хасково, които понесоха стоически опозоряващите клевети на Елена Йончева.
Винаги съм вярвал в българското правосъдие! Както вярвам в това, че всяка клевета трябва да бъде заклеймена като най-позорен акт!“, написа Добрев във Facebook след решението на съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама