НКИЗ участва в онлайн представяне на българската иновативна и стартъп екосистема 

15:46, 21 яну 21 25 1644 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Национална компания индустриални зони взе участие в онлайн представяне на българската иновативна и стартъп екосистема пред най-големия иновационен и предприемачески център в Европа UnternehmerTUM - „Meet the Bulgarian Innovators“. Събитието беше организирано от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), Службата по търговско-икономически въпроси в Мюнхен, и Българската стартъп асоциация (БЕСКО).

НКИЗ участва в онлайн среща на Евроклуба към БТПП

UnternehmerTUM има дългогодишен опит в разработването на иновационни стратегии и прилагането на технологични бизнес идеи. Центърът свързва индустриални и бизнес компании със стартиращи фирми и фирми за внедряване на технологии. Той е основан през 2002 г. и всяка година подкрепя над 50 стартиращи технологични предприятия.

Представянето беше открито от Стефан Йонков, търговски представител на България в Мюнхен. В срещата взеха участие и Бойко Таков, изпълнителен директор на ИАНМСП, Натанаил Стефанов, председател на БЕСКО, Кристиан Мор, член на управителния съвет и управляващ партньор в UnternehmerTUM, Анна Байер, координатор за международно сътрудничество в UnternehmerTUM и други.

Представителите на германския център за подпомагане на стартиращи фирми запознаха участниците с дейността и програмите за финансиране на иновативни и технологични нови компании.

От българска страна бяха представени редица иновативни фирми, сред които компании, предоставящи софтуерни решения за различни индустрии.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама