Covid-19 по света: „AstraZeneca“ ще достави на ЕС с 60% по-малко ваксини

09:17, 23 яну 21 25 2470 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Фармацевтичната компания „AstraZeneca“ ще достави с 60% по-малко ваксини от предварително предвидените за ЕС през първото тримесечие на годината заради производствени проблеми, предадоха световните агенции. До края на март месец от препарата им ще бъдат осигурени 31 млн. дози, а не 80 млн.

Новината идва, след като „Pfizer“ и „BioNTech“ забавиха доставките на тяхната ваксина през седмицата. Остава под въпрос дали ограничените количества ще възпрепятстват плана за ваксинация в ЕС, съобщи bTV.

Компанията планира начало на доставките за блока на 15 февруари. Европейската агенция по лекарствата обяви, че може да вземе решение за ваксината на „AstraZeneca“ на 29 януари.

Припомняме, че преди седмици здравният министър проф. Костадин Ангелов съобщи, че България очакваме 4,5 милиона ваксини от „AstraZeneca“.

Унгария първа в ЕС купува от руската ваксина

Бил Гейтс се ваксинира

Основателят на корпорацията „Майкрософт“ Бил Гейтс се ваксинира срещу коронавируса. Това съобщи самият той в Тwitter. Гейтс твърди, че се чувства добре след получаването на първата доза. Той благодари на учените, медиците и на участниците в изпитанията на ваксината.

Бил Гейтс и съпругата му Мелинда оглавяват благотворителен фонд, който разполага с около 50 милиарда долара. Сред основните направления на работа на фонда са борбата с опасните болести в развиващите се страни, програми в сферата на здравеопазването и на образованието както в развиващите се страни, така и в Съединените щати, пише БНР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама