Ден 200: Протестиращи с два опита да нахлуят в Министерски съвет

19:02, 24 яну 21 25 2637 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Ден 200 на антиправителствени протести в София - представители на инициативата „Системата ни убива“ организираха юбилеен протест с искане за оставка на правителството и на главния прокурор.

Недоволни от властта блокираха движението в т.нар. „Триъгълника на властта“ в късния следобед. Малко преди 17.00 ч. протестиращите се опитаха да влязат в сградата на Министерски съвет, но не успяха да преминат кордона на служителите на реда

След това демонстрантите направиха шествие до Съдебната палата, където отново поискаха оставките на главния прокурор Иван Гешев и премиера Бойко Борисов. По-късно те се върнаха на "Дондуков" 1 и направиха повторен опит за нахлуване в сградата. И той беше предотвратен от полицията.

Протест с искане за оставката на социалния министър

Организаторите посочват в анонса за демонстрацията в социалните мрежи, че 200 е много специално число. "От една страна премиерът обича да разказва за подвизите си с високопоставени чужденци, а скоростта на тези подвизи, както сам се хвали, е 200“, пишат организаторите.

След като не успяха да влязат в Министерски съвет, протестиращите се насочиха към вратата на бившия Партиен дом. Бързата реакция на полицията обаче спря щурма към сградата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама