Жълт код за дъжд и сняг

07:00, 26 яну 21 25 2073 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Предупреждение от първа степен - код жълто за проливни валежи от дъжд и обилни снеговалежи е в сила в цялата страна. В Източна България и по планинските проходи ще има условия за преспи и навявания.

Вятърът отново ще се ориентира от северозапад, след обяд в Източна България - от север, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. Ще бъде облачно с валежи от сняг, в източните и южните райони - от дъжд. След обяд снеговалежът в северозападните райони ще спре. Към 14 часа температурите ще бъдат между 1 и 6 градуса, по-високи в Източна България - до 10-12 градуса. През нощта срещу сряда със застудяването и в Източна България дъждът ще премине в сняг, ще бъде интензивен и в комбинация със силен северен вятър ще има виелици и навявания.

Над Черноморието ще бъде облачно. След обяд ще започнат валежи от дъжд, които към полунощ ще преминат в сняг. Ще духа умерен до силен юг-югозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от север, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. Максималните температури на въздуха ще са 10-13 градуса. Температурата на морската вода е 8-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде облачно и мъгливо с валежи от сняг. Ще духа югозападен вятър, който около обяд ще започне да се ориентира от север, ще се усили и с него ще започне застудяване. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3 градуса, на 2000 метра - около минус 4 градуса.

Очаква се усложнена пътна обстановка

Лошото време може да доведе до усложняване на обстановката по пътищата, възможно е затваряне на проходи, предупредиха от „Пътна полиция“.  Ниските температури пък могат да доведат до заледявания на някои места. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама