Въвеждат задължителен PCR тест за влизане в България

19:15, 25 яну 21 25 5572 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Всички граждани от трети страни и Европейския съюз да влизат задължително с PCR тест в България. Тази мярка ще предприемат здравните власти у нас, за да ограничат новия щам на коронавируса, чието разпространение започна от Великобритания. Решението е на Националния оперативен щаб, което заседава с премиера Бойко Борисов. Щабът препоръча още магазините в големите търговски центрове, фитнесите, залите за спорт и танци да отворят врати от февруари, предаде БНТ.

Официално: Отварят фитнесите и моловете от началото на февруари

България е сред единствените четири страни в ЕС извън червената зона на заболеваемостта. Но новият щам на вируса навлиза навсякъде. Новият вариант не е по-опасен и смъртоносен.

"Първо, най-важно: ваксините му действат. Второ, генетичните методи, които използваме, не пречат, хващат и британския щам", уточни директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

България стои добре в Европа, е оценката на щаба. "В България е изолиран новият вариант. Това е алармиращ факт, който трябва да заостри нашето внимание", коментира председателят на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама