Коя е най-забележителната туристическа атракция за 2020 г.?

18:30, 26 яну 21 / Любопитно 25 2599 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Посетителите на най-интересните градове на планетата избраха победителите за наградата най-забележително място в най-трудната година за туризма, съобщава списание „Hola“.  Големият победител е Саграда Фамилия в Барселона. 

НАЙ-ДОБРОТО МЯСТО: САГРАДА ФАМИЛИЯ

То се състезаваше с музеи като „MoMa“ в Ню Йорк, Музея на кейовете „Branly-Jacques Chirac“ в Париж, дестилерията „Jameson Bow St“ в Дъблин, тематичния парк „Efterling“, най-големият в Холандия и Аквариума в Генуа, но шедьовърът на Антони Гауди в Барселона привлече най-голям брой посетители и получи най-добрите отзиви. Цялостна архитектура, която представлява по-добре от която и да е художествена концепция на нейния автор и където структурата, декорацията, символиката, мистиката и природата се сливат.

НАЙ-ДОБРИЯТ МУЗЕЙ: МУЗЕЙ ВАН ГОГ, АМСТЕРДАМ

От съществено значение при всяко посещение в Амстердам, тъй като в него се помещава най-голямата колекция от произведения на Винсент ван Гог в света. Сред повече от 200 оригинални картини на холандския художник, 500 рисунки и стотици писма от художника, шедьоври като „Слънчогледите“, „Спалнята в Арл“, „Ядящите картофи“, „Бадемовият цвят“ и „Сеячът“.

НАЙ-ДОБРИЯТ АРХИТЕКТУРЕН ОБЕКТ: ДВОРЕЦЪТ НА ДОЖИТЕ ВЪВ ВЕНЕЦИЯ

Катедрали, църкви, замъци ..., но най-добре класифицираният от емблематичните исторически паметници е този, който е бил седалището на дожите, управлявали Венеция по времето на Републиката. В него, освен да обикаляме аристократичните му стаи, можем да присъстваме на концерти за класическа музика в стария затвор Пиомби, свързан с него чрез добре познатия Мост на въздишките, същото място, където е бил затворен Джакомо Казанова.

НАЙ-ДОБЪР ПОСЕТИТЕЛСКИ ОПИТ: КАТАКОМБИТЕ НА САН ДЖЕНАРО

Казват, че Неапол би могъл да се прекоси изцяло под земята и доказателство за това е този автентичен подземен град, най-важният в Южна Италия, използван от II до IX в. и разположен до Базилика дела Мадре на Буон Консилио. За информацията, която предлага на своите посетители и взаимодействието на персонала си, катакомбите са отличени като най-доброто изживяване, пише БГНЕС.

НАЙ-ДОБРА АТРАКЦИЯ: ПАРК „ГРАДИНИТЕ СИГУРТА“

За своите безброй природни и исторически забележителности този природен парк от 60 хектара, разположен във Валеджо сул Минчо, в италианската провинция Верона е отличен с наградата за най-добра атракция за 2020 г. от посетителите на Tiqets. Пространство, което привлича през пролетта, когато в него цъфтят милиони лалета, но и по всяко време на годината, за да се съзерцават неговите розови градини, водни езера, лабиринта , неоготическия храм, Големия дъб, с повече от 4 века живот или хоризонталния му слънчев часовник. 

НАЙ-НОВО ИНОВАЦИОННО МЯСТО: ГОЛЕМИЯТ ЦИРК НА РИМ

Големият цирк е един от най-важните паметници в историята на Рим и благодарение на иновативен проект за разширена и виртуална реалност, днес е възможно да присъствате на надпревара с колесници, да се разходите сред римските шатри или да видите как животът тече в него. Обиколката през него е авангардно изживяване, постигнало отличието на посетителите като най-иновативното място.

НАЙ-ДОБРО СКРИТО БИЖУТ: РОМАНТИЧЕСКИ МУЗЕЙ

В подножието на хълма Монмартър и в парижкия квартал Нова Атина къщата, в която е живял холандският художник Ари Шефер, датираща от 1830 г., днес е очарователен музей с романтична атмосфера с един от етажите, посветени на художника и неговите съвременници, друг на паметта на писателката Жорж Санд и има чайна и програма, в която не липсват концерти, четения и забавления за семейства. Рай на спокойствието!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама