Кийра Найтли отказва да се снима гола, ако режисьорът е мъж

18:00, 26 яну 21 / Любопитно 25 2370 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Британската актриса Кийра Найтли обяви, че повече няма да бъде заснемана гола от мъже режисьори.

35-годишната звезда от „Гордост и предразсъдъци“, „Анна Каренина“, „Карибски пирати“, „Изкупление“ , „Наистина любов" и „Ритай като Бекъм“ заяви, че част от нейното решение е нежелание да пропагандира „мъжкия поглед“ - в теорията на феминизма, така се нарича образът на реалността от гледна точка на хетеросексуален мъж.

„За мен няма абсолютно табу, но не и с мъж режисьор“, каза тя в интервю за подкаста на „Chanel Connects“. „Отчасти това е гордост, а отчасти мъжки поглед“.

Актрисата Кийра Найтли роди второ дете

От 2015 г., когато стана майка, Найтли включи в договорите си клауза да не се снима с голо тяло. Освен това тя си запазва правото да не участва в сцени, ако ги смята за неприемливи за себе си, припомнят BBC и БГНЕС.

Актрисата казва, че по принцип не е против секса във филмите, но това сега не е за нея.

„Не съм готова да участвам в тези ужасни секс сцени, където всички са потни и стенат. Това не ме интересува. Понякога си казвам: да, на тази картина еротичната сцена ще бъде на мястото си и някой трябва да изглежда секси, но търсете други за това. Имам достатъчно високо мнение за себе си и тялото ми вече е родило два живота, така че просто не искам да заставам гола пред група мъже", каза тя.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама