И Миляна Велева си тръгва от Нова телевизия

12:30, 26 яну 21 25 2289 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Само седмица след като управителят на "Нова Броудкастинг Груп" Ива Стоянова се оттегли от компанията заедно с братя Домусчиеви, сега и директорът на новините Миляна Велева също се разделя с медията, съобщиха от Нова телевизия. 

Промените започнаха да настъпват след като Комисията за защита на конкуренцията одобри сделката за продажба на "United Group" – водещ доставчик на телекомуникационни услуги в Югоизточна Европа.

Припомняме, че часове след като разреши продажбата на Нова телевизия от братя Домусчиеви на собственика на БТК,  КЗК съобщи, че е позволила на купувача да вземе и вестникарската група на депутата от ДПС Делян Пеевски. И двете решения са взети на 14 януари.

Снимка: Нова телевизия

От съобщението на медията разбираме още, че Илия Дафов става главен продуцент на новини и актуални предавания. Като част от мениджърския екип на медията, той ще управлява цялостната стратегия за развитие на новините и публицистиката в телевизията. Дафов е бил репортер и редактор в "Нова" от 2008-а насам, а в последните 5 години е продуцент на „Здравей, България“.

Главен продуцент на сутрешния блок става Иван Христов, който работи в Нова от 2007 г.

Подобно на Ива Стоянова и Велева дойде в екипа на Нова малко след като братята Домусчиеви придобиха медийната група. Тя стана директор на новините и актуалните предавания през април 2019 г. Велева е била на ръководни позиции в две медии, свързвани с депутата от ДПС Делян Пеевски - Канал 3 и ТВ7, където заема поста изпълнителен директор. Началото на кариерата й пък започва като спортен журналист в БНТ.

Преди нея новините на Нова нямаха директор, а само главен изпълнителен продуцент, може би за това медията отново не назначава някой на нейната позиция.  

Снимка: CanstockPhoto

„Изключително много се радвам, че журналист като Илия Дафов, изградил своята професионална кариера единствено в Нова, ще е новият Главен продуцент "Новини и актуални предавания". С опита, който има и уважението, с което се ползва от колегите си, вярвам, че новините и публицистиката на Нова ще надградят доверието у нашите зрители. Неговото назначение е част от стратегията ни да развиваме утвърдени имена, получили своя професионален опит и доказали качествата си в нашата медийна група“, заяви Николай Андреев, Главен изпълнителен директор на "Нова Броудкастинг Груп".

След Венелин Петков и Гена Трайкова напуска bTV

Все още не е обявено кой ще оглави медийната компания след продажбата.

Смяната на ръководствата в медиите след продажбата им е често срещана практика. Края на миналата година след продажбата на bTV дългогодишният директор на новините Венелин Петков се раздели с медията, която премина под управлението на чешката PPF Group. По-късно бе обявено, че bTV напуска и Гена Трайкова - главен редактор на новините. Шеф на новините и актуалните предавания стана Антон Хекимян, а главен редактор - Веселина Петракиева. За актуалните предавания ще отговаря Искра Владимирова.

Продажбата на телевизията от „Адванс медиа груп“ на братя Домусчиеви преди година и половина пък предизвика  напускането на редица журналисти поради несъгласия с новото ръководство. Сред тях бяха разследващите журналисти Мирилюба Бенатова, Генка Шикерова и Марин Николов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама