Снеговалежите продължават

07:00, 27 яну 21 25 2105 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Жълт и оранжев код за снеговалежи и силен вятър са в сила за 16 области. 

Оранжев е кодът за девет области на страната - Силистра, Добрич, Разград, Шумен, Търговище, Варна, Бургас, Сливен и Ямбол. А жълт код е обявен за седем области - Русе, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Стара Загора, Хасково и Кърджали. 

В останалите 12 области на страната няма предупредителни кодове за опасно време.

Снимка: CanStockPhoto

Валежите ще отслабнат, след обяд в повечето райони ще спрат, но в Североизточна България ще продължи да вали сняг. Ще духа умерен, в североизточните райони и временно силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между минус 2 и 3 градуса, съобщиха от НИМХ. 

Над планините ще е облачно с валежи от сняг. След обяд снеговалежите ще отслабнат. Ще духа умерен, по откритите части и силен северен вятър. Температурите още ще се понижат и максималната на 1200 метра ще е около минус 6 градуса, на 2000 метра - около минус 12 градуса.

220 снегорина по пътищата в страната

Над Черноморието ще е облачно с валежи от мокър сняг по южното крайбрежие. Ще духа умерен и силен север-северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 0 и 3 градуса. Температурата на морската вода е 7-9 градуса. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде от 3 до 5 бала.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама