Връчиха Наградите на германската икономика за 2020 г. на онлайн церемония

12:03, 29 яну 21 25 1882 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Германо-Българска индустриално-търговска камара връчи за 17 път Наградите на германската икономика за 2020 г. на онлайн церемония.

В престижното жури, което определи победителите, участва и изпълнителният директор на „Национална компания индустриални зони“ Антоанета Барес. С Наградата на германската икономика ежегодно се отличават компании, допринесли за развитието на германо- българските икономически отношения през предходната година. Целта на приза е да допринесе за по-нататъшното развитие на германо-българските икономически отношения и да мотивира компаниите за делови контакти с немски партньори. Наградата беше връчена в четири категории: Голямо предприятие, Малко и средно предприятие, Социален ангажимент и Стартъп компания, съобщиха от НКИЗ.


Снимка: НКИЗ

В разгара на всяка криза се крие страхотна възможност! Ние ставаме по-силни и по-добри и насочваме вниманието си съм нови хоризонти“, каза при откриването на онлайн церемонията д-р Митко Василев, главен управител на ГБИТК.

В категорията „Голямо предприятие“ наградата спечели „Восс Аутомотив“. В Малки и средния предприятия призът взе Индустриален и логистичен парк Бургас, който е съвместен проект на НКИЗ и Община Бургас. В категория „Социален ангажимент“ – успешни проекти, ангажирани със социалните дейности, спечели SAP Labs Bulgaria, а в Startup- компания - Lam’on ООД.

Церемонията по връчване на Наградите на германската икономика водеше Мартин Котее, регионален директор на фондация „Фридрих Науман“ за Източна и Югоизточна Европа. Сред присъстващите на онлайн събитието бяха Клаудия Дьор-Фос, държавен секретар в Германското федерално министерство на икономиката и енергетиката, Кристоф Айххопи, посланик на Федерална Република Германия в България, Елена Шекерлетова, посланик на България в Германия и други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама