„Кандърдисват ме да стана депутат“: Изкушаващите ползи от присъствието в парламента

14:05, 29 яну 21 / Политика 25 2467 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Кандърдисват ме колеги да не се отказвам, ами да стана депутат на следващите избори. С тези думи едно от лицата на „Отровното трио“ проф. Велислав Минеков полушеговито описа мотивите, с които го убеждават да се кандидатира за депутат на следващите избори.

Скулпторът, който стана едно от лицата на протестите срещу властта, разказа накратко и какви ще са „ползите от парламентарното му присъствие“ -  лъскави коли, личен шофьор, дипломатически паспорт и др.

Ще ме вози черен мерцедес с шофьор. Съседите от горния етаж ще изживеят тежък шок и ще бъдат любезни, безкрайно добри и пълни с човеколюбиви намерения. Мерцедеса да паркира в двора на Академията и при нанесения смут сред присъстващите се обръщам към шофьора и му нареждам с равен глас:„ Петко да не забравиш да прибереш детето от летището и после да заведеш жената до максмарата за червилото. Виното го остави в мазето“, пише проф. Минеков във Фейсбук.

Депутатското място дава още прекрасна възможност да се оправдава с работата, „ако някой надут в миналото кретен ме търси за услуга“ или „при обаждане от досадник или бивш спотаен мръсник, който внезапно го е заобичал“.

Сред ползите от работа в парламента е и издаването на дипломатически паспорт, с който Минеков може през ден да е за риба в Турция или в Гърция. „И ме предупреждават – още на третия ден да поискам аванс от заплатата, че не било сигурно дали правителството ще издържи до края на месеца“, пише още той.

За финал проф. Минеков заявява, че всички тези предимства са изкушаващи, но трябва да премисли.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама