Златният учител на България: Качественият човек е конкурентоспособният

14:20, 29 яну 21 25 2955 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Най-важното производство, което едно общество трябва да организира, това е производството на качествени хора. Стандартът на живот в една страна се определя от най-качествените, от личностите. А качествен е този човек, който е конкурентоспособен. Това коментира пред БНР Теодосий Теодосиев, известен като златния учител на България.

Българското общество твърде дълго беше свикнало с живот без конкуренция и последствията още са налице. По думите му българското училище имаше проблеми и без Covid-19, но коронавирусната епидемията ги е задълбочила. Училището не започва в първи клас и не приключва в 11-и. Ученето е цял живот.

Стремежът към образование е стремеж към самообразование, допълни физикът.

„Учителите станаха илюзионисти“, коментира с тъга Теодосиев. „Когато те напишат шестица, родителите си мислят, че всичко е наред. Дядо Аристотел е казал преди 2400 години, че равенството е справедливост, но само между равни. Неравенството също е справедливост само между неравни. Днес ние живеем в ужасно несправедливо общество. И много хора са доволни от статуквото.“

Учителят е убеден, че състезателният дух и спортната треска са полезни за обществото. „Има толкова талантливи деца, че никакво образование не може да им спъне развитието. Конкуренцията е сред най-важните неща, на които децата трябва да се научат“, допълва Теодосий Теодосиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама