Божков ще участва в изборите "при всички положения"

14:40, 31 яну 21 / Политика 25 2593 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Укриващият се в Дубай бизнесмен Васил Божков обяви, че ще намери начин да участва на предстоящите парламентарни избори при всички положения. 

В петък Софийският градски съд отложи за 5 февруари делото за регистрация на "Българско лято". Срокът за произнасяне е 14 дни. Така може да се стигне до забавяне на решението на съда до 19 февруари. Крайният срок за подаване на документите за регистрация на предстоящите парламентарни избори в ЦИК е 17 февруари.

Божков търси симпатизанти за проекта си „Българско лято“

“Те се опитват да ни попречат всячески, което показва, че ги е страх. Дори да не успеем да се регистрираме в срок “Българско лято”, може би ще намерим партия мандатоносител, но на изборите ще се явим при всички положения“, каза той в интервю за БНР, без да назове за коя партия става въпрос, но след това уточни, че има предвид няколко. 

Съдът отмени запор за близо 1 млн. лв. на фирма на Божков

Снимка: Facebook/ Българско лято

Васил Божков подчерта, че не се притеснява от трудности при намирането на подкрепа от други партии, защото повдигнатите му обвинения са били от "психически нездрав човек и може би един психически нездрав прокурор". Той подчерта и че нищо до момента не е доказано срещу него. 

„Другите обещават, после не изпълняват. Всички партии са част от статуквото, нищо не правят, не могат да променят нищо. Ние не искаме рестарт на системата, искаме всичко да започне на чисто... Играем за победа", каза Васил Божков.

Той призна, че може да се кандидатира за депутат. "Ако партията реши, ще бъда в листата…”, отбеляза бизнесменът. 

Той допълни, че има още доказателства по случая с исканите от него пари и ще ги покаже в “подходящия момент”. “Ще постъпя като политик“, закани се той. 

Бизнесменът поясни, че прокуратурата е била наясно за пътуването му към Дубай, защото е имало план на полета. Той е бил резервирал бизнес полет до Дубай, а след това е трябвало да замине до Тайланд. 

Прокуратурата не спазва законите. Законът е инструмент на „бога“ (Иван Гешев - бел. ред.)... Никога не съм се чувствал застрашен, защото винаги съм спазвал закона. Не съм си осигурявал спокойствие, а съм си осигурявал съществуване. Подадох сигнал в прокуратурата за доказано престъпление, което никой не разследва - за рекета срещу мен, който е ескалиращ", посочи той. 

"Когато отказах да давам парите, унищожиха целия ми бизнес. Аз съм си плащал всички данъци, а след това съм давал пари. Реших, че е по-добре да давам някаква част, за да съществува моят бизнес, докато тези са на власт. Въпреки всичко не съм ощетил никого. Това са мои лични пари, можело е да ги изям и да ги изпия, аз ги давам на грабителите“, изтъкна той, като подчерта, че не е давал подкупи, а него са го рекетирали. “Не съм си осигурявал спокойствие, а съм си осигурявал съществуване. Срещу бизнеса ми има тотално нарушаване на закона“, изтъкна укриващият се бизнесмен. 

По думите му все още се издържа от парите на негови приятели. 

Снимка: БГНЕС

За протестите

Бизнесменът подчерта, че е подкрепял протестите в България миналата година, но не ги е финансирал, каквито обвинения имаше срещу него. Той посочи, че с протест не се дава власт, а само може да се свали такава. "Ако се възпроизведе същата власт, нищо не се променя", добави той. 

Снимка: БГНЕС

За “Левски” 

„Борисов и Пеевски даваха пари за „Левски“, спряха да дават, закъса отборът, казаха ми да го взема, защото знам. Когато се захвана с нещо, го правя добре”, отбеляза той.

По думите му Делян Пеевски без Борисов не може да съществува, както и обратното. “Не трябва да се демонизира само единият, те са свързани като сиамски близнаци. Купиха си телевизия, сложиха си прокурор, държат цялата администрация, опитаха се да завладеят съда. На върха са те двамата... Когато се вземе политическата власт, този модел може да бъде сменен“, каза Божков. 

Той сподели, че винаги е имал мисии - като подпомагането на спорта, като събирането на културното наследство на България. Сега иска да отърве българския народ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама