Пиронкова стартира с победа на турнира в Мелбърн

16:15, 31 яну 21 / Спорт 25 2192 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Цветана Пиронкова започна с успех участието си на турнира в Мелбърн от сериите WTA 500, който е подготовка за Ausralia Open. В мач от първия кръг българката се справи с Людмила Самсонова с 6:2, 6:1 за едва 64 минути.

Пиронкова показа добра игра, след като прекара задължителната двуседмична карантина. Тя постигна втори успех над Самсонова в два мача. Двете се срещнаха за пръв път на US Open 2020, когато Пиронкова се завърна на корта след тригодишна пауза. От миналата есен досега българката е с актив от 9 победи и само две поражения.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пиронкова се класира за Australian Оpen

В мача със Самсонова тя реализира пет аса, беше стабилна на сервис и спечели над 60% на първото и второто си подаване. В първата част Пиронкова бързо поведе с 3:0 и не изпусна инициативата. Вторият сет беше малко по-оспорван в началото си, като Самсонова реалзира пробив при 2:0. Пиронкова обаче отговори веднага, като взе четири поредни гейма, предаде "Дневник". 

Цветана Пиронкова стана спортист на годината

Турнирът Yarra Valley в Мелбърн е един от двата, които са подготвителни за тенисистките преди първата надпревара от Големия шлем за сезона. Пиронкова попадана в турнира, в който са още световната №1 Ашли Барти, София Кенин, Каролина Плишкова, Петра Квитова, Серена Уилямс и Гарбине Мугуруса.

Във втори кръг българката ще срещне с Дона Векич.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама