Чести симптоми на дефицита на витамин D

19:35, 01 фев 21 / Любопитно 25 2885 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Американската фармацевтка Сузи Коен публикува на личния си уебсайт списък с необичайни признаци, показващи недостиг на витамин D в организма.

В дългогодишната си практика Коен е забелязала следните симптоми - акне, сърдечна аритмия, високо кръвно налягане, умора, подуване на корема, сух кератоконюнктивит, болки и мускулна слабост, намалени когнитивни функции, невропатия, дегенерация на макулата, обостряне на автоимунни заболявания, и алергии.

И с витамините не бива да се прекалява

Фармацевтът насърчава пациентите да описват своите симптоми възможно най-подробно, когато търсят медицинска помощ, пише БГНЕС. "Много лекари трябва да знаят всички ваши симптоми, за да разберат дали са свързани. Това ще осигури правилното лечение. Няма нищо лошо в споменаването на всички симптоми, с които се сблъсквате. Вашият лекар вероятно ще забележи дефицит на витамин D и ще ви посъветва да го компенсирате, преди да ви предпише друго лечение“, обясни Коен.

Други признаци на недостиг на витамин D включват висока кръвна захар, чести кожни обриви, еректилна дисфункция, проблеми с уринирането, пърхот и пристъпи на депресия.

Коен съветва да включите в диетата повече храни, богати на витамин D, както и да приемате витаминни комплекси, като предварително сте обсъдили избора си с личния лекар.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама