ВМРО преговарят с ГЕРБ за общо явяване на изборите

13:58, 01 фев 21 / Политика 25 1502 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Водят се разговори с няколко политически формации за съвместно явяване на предстоящите парламентарни избори - сред тях е и ГЕРБ. Това съобщи пред БНР Ангел Джамбазки, заместник-председател на ВМРО и евродепут, и уточни, че решението предстои да се вземе. "Разговорът ни с НФСБ е най-близък и най-важен, защото с тях сме работили добре и имаме добри резултати". Той посочи, че разговори се водят и с формацията на Петър Москов КОД.

Джамбазки коментира, че винаги преди избори се говори за съмнения за манипулации на вота и винаги след изборите това е оправдание за загубилите. Според него много неща могат да се направят по отношение на прозрачността на вота. "Предлагали сме много пъти да се направи професионална изборна администрация, но това не се прави. Другото, което трябва да се направи, са преброителни центрове, в които да се броят публично бюлетините, да се отчитат и да остават там", посочи той.

ЦИК заличи "Атака" от името на "Обединени патриоти"

"Протестът на "Атака" е буря в чаша вода", каза Джамбазки във връзка с днешния протест на "Атака" заради заличаването им от "Обединени патриоти". Решението беше прието от ЦИК след заявление от Красимир Каракачанов.

По думите на Джамбазки не е имало как да попитат "Атака" преди да предприемат тази промяна, тъй като не са могли да ги открият.  "Те търсят някакво внимание и искат нещо - действията на лидера им (Волен Сидеров - б.р.) са като по учебник", коментира зам.-председателят на ВМРО.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама