Почина журналистът Стойко Тонев - д-р Тони Филипов

15:45, 01 фев 21 25 2959 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Напусна ни Стойко Тонев, когото познавахте като Тони Филипов, д-р, съобщи "Офнюз".

Той е бил дългогодишен автор на рубриката "Из делниците на един луд" в сайта. Оттам информират, че д-р Тони Филипов е починал късно снощи от тежко заболяване, с което се е борил през последните две години. Той се е надявал, че го е преборил, но в последствие се е оказало, че не е така. 

"Почивай в мир, докторе, толкова мечти останаха непостигнати... Видяхме се само преди седмица. Говорихме си как пак ще караме заедно колело, последният път навъртяхме 84 километра. Говорихме си за новите автори в "Редута". Говорихме си какво ще правим за напред, сякаш ще живеем сто години. Сбогом, учителю! Нямаш представа колко много ни даде", пишат от редакцията на "Офнюз". 

Псевдонимът му се е родил през 2002 г., а неговите текстове са били сред тези на най-четените сатирици в последните години. 

"В едно друго време, когато вестниците бяха сила, а цензурата беше нещо скандално, Стойко Тонев беше главният редактор на много силния по това време вестник "Новинар". За част от екипа на "Офнюз" това беше първата редакция, първата голяма медия, в която се учехме на журналистика. После дойде време, в което "един луд" имаше повече възможност да прави журналистика, отколкото главния редактор", посочват от медията. 

Стойко Тонев е социолог по образование и доктор по политология, но посвещава живота си на журналистиката. Съиздател е на сайта "Редута" и автор в хумористичния вестник "Прас прес". През 90-те той е бил главен редактор на вестник "Новинар". След това става зам.-главен редактор в "Монитор" и "Експрес". Автор е на няколко книги със сатира "Из делниците на един луд" и книга за Стефан Стамболов.

Последната му статия в „Офнюз“ е била публикувана на 24 януари.

Поклонението пред Стойко Тонев ще е в сряда, 3 февруари, от 14.00 часа в храм "Света София". 

Екипът на ТОПНОВИНИ изказва искрени съболезнования на близките и приятелите на Стойко Тонев! Светла му памет!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама