Големите кавички

11:30, 02 фев 21 / Големите кавички 25 3255 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. ТОПНОВИНИ подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (25 - 29 януари)

Вчера президентът Румен Радев обяви, че ще се кандидатира за втори мандат в тандем с Илияна Йотова. В отчета си за свършеното през 2020 г. държавният глава посочи, че през изминалата година доверието в правителството и парламента е рухнало. По думите му властта у нас е корумпирана и задкулисна, репресивна и разхитителна, несправедлива към обикновения българин.

Политическото говорене на президента Румен Радев беше малко вуду. Беше като гадателка на карти Таро - извадили сме само картите с косата и хвърляме черногледост. Аз по-черни краски не съм чувал никога – сякаш живеем в различни държави. Има разделение и то е ясно“. Коментира днес транспортният министър Росен Желязков.

Според него държавният глава иска да подпомогне реализацията на извънпарламентарните сили и по някакъв начин „да обезсърчи социалистическата партия в нейното усещане за уникалност в подкрепата си за президента“.

В обществото се развива манипулацията, че на изборите ще има манипулация. Тази мантра, че кабинетът готви избори не е вярна, защото те се правят от професионална изборна администрация в лицето на ЦИК“, каза още Желязков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама