Остава облачно, но топло за сезона

07:00, 03 фев 21 25 2177 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Времето ще е почти тихо. В Дунавската равнина и в източната част на Горнотракийската низина ще се задържи мъгливо или с ниска облачност. Над останалите райони облачността ще се разкъса и след обяд над югозападната половина от страната ще е предимно слънчево. Минималните температури ще са между 0 и 5, а максималните - между 10 и 15 градуса, в местата с трайни мъгли: между 2 и 7 градуса.

По Черноморието ще има значителна ниска облачност или мъгла. Ще е почти тихо. Максималните температури ще са между 10 и 13 градуса. Температурата на морската вода е 7-9. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Топло, с максимална температура на 1200 метра около 9, на 2000 метра - около 1 градуса.

В четвъртък ще духа слаб, в Дунавската равнина и източните райони умерен вятър от запад-северозапад. Мъглата навсякъде ще се разсее и над цялата страна времето ще бъде предимно слънчево. Минималните температури ще са между 3 и 8, а максималните - между 13 и 18 градуса. Още през нощта срещу петък вятърът ще отслабне и в много райони ще стихне.

В петък ще преобладава слънчево време. Ще се задържи сравнително топло. В часовете преди обяд отново на места в равнинната част от страната ще е мъгливо или с инверсионна облачност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама