Бизнес в пандемия: Британка дава под наем кози за срещи в Zoom

19:35, 02 фев 21 / Любопитно 25 2718 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Британска фермерка, обявила на шега, че дава под наем козите си, за да разведряват срещите в Zoom в условията на пандемията, спечели 50 000 лири от необичайното си бизнес начинание.

Дот Маккарти от Росъндейл в графство Ланкашир каза, че броят на хората, платили за „козе шоу“ с участието на Лола и други нейни питомци, е „безумен“. Това ѝ е позволило да поддържа фермата си в условията на карантината, да плаща на работниците си, дори да направи някои подобрения, пише Нова телевизия.

Фермерите обикновено допълвали доходите си, като организирали сватби и образователни посещения. Ограниченията заради коронавируса обаче спрели тази дейност. Затова 32-годишната жена предложила козите си на желаещи да ги наемат да се появят за кратко във видеоконферентни срещи.

Подхвърлената на шега оферта се превърнала в шумен успех. Дот написала вечерта офертата в интернет, легнала си и когато се събудила, имала 200 запитвания. „Определено това е по-забавно, отколкото да продаваш тор“, признава Дот.

Хората плащат за кратка поява на някоя от козите в Zoom по пет лири.

Козите вече са се появявали във виртуални срещи по цял свят - в САЩ, Русия, Китай, Австралия. Някои клиенти даряват повече от исканата цена за участието им. Обикновено козето шоу е съвсем кратко, но едно семейство ангажира козата Маргарет всяка събота за дълго участие. Тя вече е като тяхна близка - интересуват се как живее, какво ѝ предстои, дали се е омъжила, чака ли козле.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама