ГЕРБ: Радев да оттегли заявката си за втори мандат

10:03, 03 фев 21 / Политика 25 2789 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Не спират нападките между държавния глава Румен Радев и управляващите заради разследването на ОЛАФ за джиповете на МВР. От ГЕРБ призоваха президента Румен Радев да се откаже от намерението си да се кандидатира за втори мандат.

България ще връща 6 млн. евро за джиповете на МВР

Припомняме, че от Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) обявиха, че са открили нарушения при обществената поръчка на МВР за закупуването на 350 високопроходими джипа. В тази връзка страната ни трябва да възстанови в бюджета на ЕС близо 6 млн. евро. В медийното пространство се появиха публикации, според които отговорен е президентският секретар по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов, който тогава е бил служебен вътрешен министър. След като името му се завъртя в медиите, от прессекретариата на държавния глава изпратиха позиция, в която отричат това. Според ГЕРБ обаче президенството разпъва политически чадър над Пламен Узунов, като се опитва да прехвърли отговорността за обществената поръчка върху управляващите.

Президентството: Пламен Узунов няма общо с обществената поръчка за джиповете на МВР

Господин Радев, вие сте срам и позор за страната ни, а сте зинал за власт в тази току-що съвзелата се от комунистическата кома България. Като хора с повече опит в политиката, Ви призоваваме да се смирите, да признаете провалите си и най-почтено да оттеглите заявката си за нов мандат. 4 години стигат“, заяви депутатът Спас Гърневски от парламентарната трибуна. 

омните ли репликата на Огнян Герджиков, с която той ясно описа простия механизъм на взимане на решения в печално известния служебен кабинет: "Желанието на президента на републиката е това да бъде направено по този начин, по който аз докладвам. Това е". И сега ли, г-н президент, "просто така" наредихте. Ние отдавна знаем, че конституционно отредените Ви правомощия Ви стягят", посочи Гърневски, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ.

"Господин президент, не станаха ли твърде много провалите на Вашия екип. Докога обществото ще търпи неадекватните Ви действия и елементарната липса на контрол върху подчинените Ви? Докога разюзданото президентство и неговите служители ще рушат авторитета на европейска България? Както се казва - какъвто чорбаджията, такива и ратаите му", заяви депутатът от управляващите.

Думите му обаче не се понравиха на опозицията.

България е осъждана неведнъж за това, че депутати от ГЕРБ си позволяват да изопачават фактите и да произнасят присъди. България е осъждана неведнъж заради хора, които тук четяха СРС-та или подобни на тази декларация. Моля да пазите авторитета на институциите. Скоро има избори и тогава хората ще се произнесат дали искат политици като Румен Радев, или политици като Спас Гърневски“, отговори Крум Зарков от левицата.  цитиран от БГНЕС.

ГЕРБ: Президентството разпъва политически чадър над Пламен Узунов

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама