„Разведоха“ ли се ВМРО и НФСБ?

12:15, 06 фев 21 / Политика 25 2383 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

ВМРО и НФСБ няма да се явят в коалиция на предстоящия парламентарен вот на 4 април. Това стана ясно през изминалата седмица и бе съобщено от партията на Красимир Каракачанов.

Другият лидер – Валери Симеонов, коментира, че е изненадан от това решение. „В крайна сметка ВМРО си е самостоятелна партия, те имат право на своите решения и избори. Явявали сме се заедно на три поредни кампании, те са били успешни, но аз не мога да им държа сметка. НФСБ също е партия със структури и подкрепа в патриотичната общност. Единственият малък упрек към Каракачанов е, че буквално до четвъртък той твърдеше, че ще се явяваме заедно, но в крайна сметка, решението си е на ВМРО“, допълни Симеонов пред БНТ.

ВМРО се явява самостоятелно на изборите

На въпроса дали е имало някакви грешки в патриотичната конструкция на коалицията, Симеонов заяви, че може би грешка е единствено предоверяването през 2017 г. на „Атака“ и нейния лидер Волен Сидеров. „Това може би беше грешката, за която съжалихме буквално 7-8 месеца по-късно. Видя се, че той (бел. ред. - Волен Сидеров) следва една друга политика, започнаха критики, атаки, обиди“, подчерта лидерът на НФСБ. Той е категоричен, че в последните седмици не е имало напрежение в коалицията.

От своя страна, Каракачанов обясни, че не определя решението като „развод“. Според него това е естествено развитие на ситуацията, а такова е и желанието на над 75% на членовете на ВМРО. :Тенденцията започна да се налага още 2019 г. на евроизборите, когато се явихме поотделно и буквално няколко месеца след това на местните избори отново поотделно, така че не бих го нарекъл развод, това е естествен ход на събитията в политиката. И другото, което мога да кажа, е, че това е преобладаващото мнение на нашите структури в страната“, заяви той.

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 15:20, 06 фев 21

Валери Балевски ще гледа власта през крив макарон

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама