„Изправи се! Мутри вън“ е коалицията на Манолова и Триото

11:09, 07 фев 21 / Политика 25 3775 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

„Изправи се! Мутри вън“ е името на коалицията, с която ще се явят на парламентарните избори на 4 април Мая Манолова и „Отровното трио“. В момента те събират подписи и ще ги внесат във вторник в ЦИК.

На брифинг Арман Бабикян обясни, че това е „най-краткото название, заради което се събрахме с хората преди месеци на площада“. „Озаглавили сме коалицията така, защото очакваме едно нещо - хората да се изправят и да изгонят мутрите“, коментира той. 

„Отровното трио“ с нов последен призив за обединение

От своя страна, Мая Манолова подчерта, че всеки опит да не бъдат регистрирани с названието „Изправи се! Мутри вън“ ще бъде произвол. „Това значи, че ЦИК е бухалка на властта“, посочи тя.

Манолова обясни, че в листите на коалицията ще има само 30% участие на партийно ангажирани хора, а другата част – 70%, ще са безпартийни граждани. Приоритетите им ще са повишаване на доходите, преизчисляване на пенсиите, дълбока съдебна реформа, борба с монополите, борба за чиста природа и т.н. Предвиждат и ревизия на управлението на Бойко Борисов. „И ще кажем ясно на българите къде са отишли техните пари. Ще работим за създаване на мнозинство на почтените в 45-ото Народно събрание. Няма начин да подкрепяме правителство на ГЕРБ и ДПС, защото за нас те олицетворяват задкулисния модел, срещу който аз се изправих миналата есен в София“, обясни Манолова.

До края на месеца те ще бъдат готови и с програма, в която ще предложат мерки за обикновените хора. „Ще отменим облагането на доходите до 650 лв. – това ще бъде първата мярка. Имаме мерки и за подкрепа на малкия и средния бизнес като данъчна ваканция в рамките на кризата. Ще подкрепим и слабите и уязвимите с ваучери за социални услуги, безплатни детски градини и др.“, посочи Манолова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама