Синът на президента е бил на незаконно парти, но не е задържан

18:02, 08 фев 21 / Политика 25 3298 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

В медии се появи информация, че по време на парти в столичен хостел са били установени непълнолетни лица и сред тях е бил и синът на президента Румен Радев. Днес здравният министър Костадин Ангелов потвърди, че това е така. 

Той поясни, че са били съставени необходимите административни документи от органите на РЗИ за нарушенията във всички заведения. 

Празнуващи се барикадирали в хотел заради проверка на РЗИ

„Повече не мога да ви кажа, имате свръх очаквания от министъра на здравеопазването, все пак ние не провеждаме разследване, това е в компетенциите на МВР”, заяви министър Ангелов.

По-късно от президентството излязоха с позиция, че синът на Радев не е задържан от органи на МВР или отвеждан в РПУ. От там определиха и като неверни твърденията в медийното пространство, че събирането по повод на рожден ден е било в столично заведение, както и за отказ на родителите му да го придружат до дома след проверка за самоличност.

„Жалко е, че представители на изпълнителната власт стават съпричастни в тиражирането на неистини и, от друга страна, погазват законовите гаранции за закрила на личността на непълнолетни“, се посочва още в съобщението на президентството.

От МВР посочват, че при проверка за спазването на мерките на СДВР и СРЗИ през изминалата нощ в столицата, полицаите са установили 14 лица, 11 тях - непълнолетни и 3- ма пълнолетни в хостел на бул. "Христо Ботев". Те са получили сигнал от гражданин за струпване на хора, които са хвърляли предмети на улицата

За случая веднага е уведомен инспектор "Детска педагогическа стая" на Четвърто РУ. Родителите на един от непълнолетните са отказали да дойдат и да вземат детето си. Един от пълнолетните, присъствали на адреса, се е ангажирал да го съпроводи до дома му. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама