Валентин Николов от ГЕРБ напуска парламента

20:05, 08 фев 21 / Политика 25 3563 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Депутатът от ГЕРБ и председател на Комисията по енергетика Валентин Николов напуска парламента. Той обяви решението си да подаде заявление за напускане на 44-ото Народно събрание с публикация във Facebook.

"Не, мотивите ми не са, за да се присъединя към друг политически проект или политическо лице", заяви Николов, като се описа като активен народен представител и водещ в политиките на енергетиката.

"Водих активен диалог с работодателски организации, НПО, синдикати, заинтересовани лица. Успях да балансирам всички интереси при тези инициативи. Проведохме успешно няколко вълни на либерализация, стабилизирахме сектора, насърчихме инвестициите във ВЕИ, формулирахме определение на "зелен водород", коментира той и описа заеманите от него длъжности в областта на енергетиката. 

Николов е бил председател на Съвета на директорите на БЕХ, НЕК, АЕЦ "Козлодуй"- нови мощности, изпълнителен директор на централата, зам.- министър в МИЕТ, зам.- председател и председател на Комисията по енергетика. 

"Реших да подам документи за член на Съвета на директорите на БЕХ. Мисля да споделя опита си и контактите изградени през годините, но първо трябва да премина през конкуренцията при конкурса", обяви Валентин Николов.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама