В ЦИК разбрали от медиите, че е трябвало да бъдат ваксинирани в неделя

08:30, 09 фев 21 / Общество 25 1447 Шрифт:
Цветилена Симеонова

Представителите на Централната избирателна комисия са разбрали от медиите, че е трябвало да бъдат ваксинирани в неделя, коментира говорителят на комисията Таня Цанева пред bTV. Тя смята, че за ваксинирането на членовете на избирателните комисии логистиката по райони ще бъде трудна.

„За Районните избирателни комисии ваксинацията ще може да се направи, тъй като крайният срок за тяхното назначаване е тази седмица – 12 февруари. По отношение на секционните избирателни комисии ще стои малко по-трудно въпросът“, отбеляза Таня Цанева. По думите ѝ няма възможност според графика да се прави по-рано назначаване на членовете на секционните комисии.

Може да има проблем с регистрирането на „Изправи се! Мутри вън!“

Партиите могат да търсят членове, които са преболедували или вече са ваксинирани“, отбеляза тя. Но самата логистика ще бъде трудна и тежка, защото става дума за голям брой хора – около 100 000 души, посочи Цанева. Според нея всичко зависи от кривата на заболяването.

Очаква се здравният протокол, който да определи стъпките на изборния ден. „Протоколът ще каже екипирани ли ще бъдат членовете на мобилните секции. Изпратили сме писма до кметовете и областните управители, за да поискаме информация за секциите с над 300 избиратели (където ще бъдат поставени машини за гласуване) и за прогнозния брой подвижни секции, за да може да се направи някаква прогноза и стъпки за решаване на проблема с карантинираните граждани. Практиката показва, че една мобилна секция може да обслужи около 25-30 адреса", обясни още Цанева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама