Състезанието „Байк и рън за Чепън“ празнува 10 години

19:10, 09 фев 21 25 2160 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Неусетно, едно от най-обичаните и посещавани състезания за планинско бягане и колоездене за професионалисти и запалени любители – „Байк и рън за Чепън, навърши 10 години! Юбилейният старт под надслов „Адреналин с кауза 2“ ще се проведе на 17 април и ще разшири усилията за опазване на природата в региона на Драгоман и Чепън планина.

Организаторите от магазини „Стената“ и Община Драгоман си поставят за цел да продължат подкрепата за СДП „Балкани“ и Българска Фондация Биоразнообразие за техните стойностни проекти във връзка с опазването на столетни дървета, обявяването на нови природни забележителности и запазването на уникални и важни местообитания, каквото несъмнено е и Драгоманското блато.

Десетото издание на „Байк и рън за Чепън“ бележи и добавянето на нова и дългоочаквана състезателна дисциплина, а именно дуатлон. Тя ще включва 23 км колело и 23 км бягане. Всички запалени бегачи и колоездачи, които желаят да се включат в тази и останалите познати дисциплини на надпреварата, могат да се регистрират за участие на адрес  chepan.stenata.com.

За първи път в историята на състезанието и по изключение, освен традиционния BUFF с уникален дизайн, всеки завършил ще получи и уникален медал, създаден специално за състезанието. Новост е и възможността за настаняване в къмпинг за пристигащите от по-далечните краища на България. Детайли по темата ще бъдат оповестени съвсем скоро.

Запазва се и усмихнатото детско състезание с награди и въжена градина за най-малките. Както традицията повелява, специален вагон на БДЖ ще превози желаещите от София до старта в Драгоман, обявиха организаторите. 

Вече десет години състезанието „Байк и рън за Чепън“ е с мисия за подкрепа на активния начин на живот заедно с отговорно отношение към природата. С деветото издание стартира кампания  за запазване и защита на Драгоманското блато след големия пожар в началото на миналата година. Под надслов „Адреналин с кауза“, състезанието успя да генерира над 3200 лева, за възстановяване на щетите от него.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама