"Демократична България" с условия за коалиция с Трифонов и Манолова

09:45, 10 фев 21 / Политика 25 2714 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Дали ще сме заедно с Мая Манолова и Слави Трифонов зависи от това дали можем да намерим с тях припокриване по отношение на нашите приоритети. Именно за това водим публичен разговор, коментира съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов в ефира на Нова телевизия. 

„Демократична България“ първи се регистрираха за изборите

"На 21 декември обявихме в декларация 12-е приоритета, за които сме готови да работим с всички народни представители. Искаме нашите избиратели да знаят за какво гласуват. Тези приоритети ще разработим като законопроекти и ще внесем в първия ден в парламента, още при откриване на сесията на Народното събрание. По тях няма да правим компромиси", подчерта той, като изброи редица условия, на които трябва да отговарят председателят "Изправи се.БГ" Мая Манолова и лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов, за да се коалират с тях:

Снимка: БГНЕС

"Важно е да се види от избирателите дали Слави Трифонов и Мая Манолова стоят на същата позиция и по отношение на главния прокурор Иван Гешев, както и относно реформата на правосъдието, отвоюването на регулаторите на България", смята Иванов. Според него трябва да се чуе и тяхната позиция относно предложеието за осигуряването на икономическа свобода и за това дали ще ги подкрепят за ликвидирането на Специализирания наказателен съд и Специализираната прокуратура. 

Снимка: БГНЕС

"Демократична България" очаква да види дали ще има съмишленици и при въвеждането за електронно управление. Христо Иванов подчерта, че от "Демократична България" имат план как за 3 години може да се намали държавната администрация и тежест. 

"Демократична България" с призив за сътрудничество за свалянето на Борисов

Той бе категоричен, че с ГЕРБ, ДПС и БСП няма как да бъде в коалиция, ако успеят да влязат в парламента. 

"Ние подаваме конкретни сигнали, срещу конкретни далавери на това управление. Срещу ДПС, срещу ГЕРБ, срещу Борисов. Това е изграждане и една санитарна линия между нас, която просто институционално не можем да прескочим", каза още Иванов.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама