Валери Симеонов замени Каракачанов с Марешки

11:20, 10 фев 21 / Политика 25 3876 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

След като ВМРО и НФСБ окончателно се разделиха, Валери Симеонов замени Красимир Каракачанов с Веселин Марешки. Така на парламентарните избори ще участва нова патриотична коалиция – НФСБ и „Воля“.

Двете партии имали много общи цели, а обединението е „на принципна база“. „В момента на криза държавата има нужда от единение. Ние сме такъв пример - на обединение върху принципна база“, обясни Валери Симеонов.

Снимка: БГНЕС

Основните приоритети на новата формация са по-високи доходи и насърчаването на малкия и среден бизнес чрез осигуряването на равноправна конкурентна среда, намаляване на административните тежести и борба с монополите и олигархичните зависимости. Двете формации ще работят и срещу участието на ДПС във властта в следващия парламент, както и да ограничат влиянието на движението и по този начин наместа на Турция във вътрешните дела на страната.

ВМРО се явява самостоятелно на изборите

На свой ред Веселин Марешки обеща безплатни лекарства за пенсионерите над 65-годишна възраст, както и за ученици до 18 години. Той поиска още да се отнеме правото на гласуване на неграмотните и рецидивистите, които според него не трябва да определят съдбата на честните българи.

„Гръбнакът на едно такова патриотично обединение е работата в полза на хората“, посочи лидерът на „Воля“. Новата коалиция протяга ръка към всички патриотични формации, които искат промяна и постигането на „истински просперитет на българската държава“.

Снимка: БГНЕС

За коалицията между НФСБ и „Воля“ бе загатнато ден по-рано, по време на участието на Симеонов и Марешки в предаването „Референдум“ по БНТ.

„В следващите дни ще направим всичко да обединим голяма част от патриотичните формации - да се явим като силно консервативно патриотично обединение, което да даде отпор на паразитите, които ограбват България“, обяви Марешки в ефир без обаче да посочва поименно за кои партии говори. В същото време Валери Симеонов не отрече, че партията му може да е един от участниците в подобно патриотично обединение.

Преди седмица пък лидерът на „Воля“ съобщи, че е готов да плаща неустойка на всеки гражданин, който е гласувал за него и след изборите се е почувствал измамен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама